Data actualizării:
Data publicării:

Cum sunt păcăliți oamenii de inteligența artificială. ChatGPT explică

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
ChatGPT spune cum sunt păcăliți oamenii de inteligența artificială și ce tehnici sunt folosite.

"Inteligenta artificiala (IA) poate avea potențialul de a "păcăli" oamenii prin intermediul unor tehnici precum:

Generarea de conținut fals (deepfakes): Tehnologia IA poate fi folosită pentru a crea conținut audio sau video realist, care prezintă persoane care par a spune sau a face lucruri pe care nu le-au făcut în realitate. Aceste deepfakes pot fi utilizate pentru a răspândi dezinformări sau pentru a compromite integritatea imaginii unei persoane.

Crearea de texte false: IA poate fi instruită să genereze texte care par autentice, dar care sunt, de fapt, false sau manipulative. Aceasta poate fi folosită pentru a răspândi știri false, opinii sau propagandă, ceea ce poate afecta încrederea în informațiile pe care le obținem online.

Atacuri cibernetice avansate: Unele sisteme de securitate care utilizează IA pot fi vulnerabile la exploatarea de către hackeri sau atacatori pentru a accesa informații sensibile sau pentru a compromite infrastructura critică.

Manipularea algoritmilor: Companiile sau entitățile care dețin sisteme IA pot ajusta algoritmii pentru a influența modul în care utilizatorii interacționează cu platformele lor sau pentru a le prezenta conținut care le servește propriilor interese, ignorând adesea interesele sau opiniile utilizatorilor.

Este important să fim conștienți de aceste potențiale capabilități ale IA și să dezvoltăm și să utilizăm tehnologii adecvate pentru a detecta și contracara manipularea și dezinformarea. De asemenea, guvernele și industria tehnologică lucrează pentru a dezvolta reguli și norme care să abordeze provocările legate de utilizarea AI în mod etic și responsabil. Educația, verificarea și gândirea critică rămân esențiale pentru a ne proteja împotriva manipulării și a dezinformării în era digitală", spune ChatGPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel