Data actualizării:
Data publicării:

Cum știi dacă pisica te iubește. Află cum îi poți citi limbajul corpului

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Este greșit a spune că pisicile nu sunt afectuoase, în principal deoarece câinii au modalități mai explicite de a-și arăta afecțiunea, în timp ce pisicile sunt mult mai subtile. Află cum îți arată pisica dragostea!

Adesea se spune că patrupezii canini sunt mai afectuoși decât pisicile, dar acest lucru nu este neapărat adevărat. Într-adevăr, unii câinii au modalități mai explicite de a-și arăta afecțiunea, cu toate acestea, dacă o pisică nu se comportă ca un câine, acest lucru nu înseamnă că ele nu simt dragoste! Pisicile au modalități mai subtile de a-și arăta afecțiunea, și doar pentru că sunt natural mai discrete, asta nu înseamnă că legătura este mai puțin puternică.

Cum arată pisicile afecțiunea?

S-ar putea să observi că, atunci când ești acasă, pisica preferă să rătăcească prin casă, să se relaxeze într-o altă parte a casei sau pur și simplu să se plimbe dintr-o cameră în alta. Unii stăpâni consideră acest lucru ca fiind dezinteres și cred că pisicii nu îi pasă dacă sunt lăsate singure sau nu. 

Pisicile explorează și interacționează cu mediul lor atunci când se simt relaxate și confortabile în prezența unei persoane. Deci, dacă animalul tău de companie este adesea în mișcare în timp ce ești cu el, ia acest lucru ca pe un semn subtil al modului în care o pisică își arată afecțiunea! Mesajul este că se simt mai confortabil în prezența ta.

Limbajul corpului

Limbajul corpului și, în mod specific, limbajul cozii, sunt foarte importante atunci când te gândești la modul în care pisicile arată dragostea.

Adesea, când își arată afecțiunea, pisicile folosesc corpul și coada ca formă de expresie, uneori, înfășurându-se printre picioarele tale sau chiar stând destul de aproape pentru ca a ei coadă să te atingă când o mișcă. 

Dacă o pisică îți oferă burtica pentru a fi mângâiată, acesta este semnul suprem al încrederii și afecțiunii.

2. Sursă foto... (pisica-frig_52164600.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik

Vocalizare

Pisicile nu pot spune „Te iubesc”, dar pot folosi vocalizarea specifică pentru a ajuta la comunicarea afecțiunii lor. Toarcerea este adesea folosită ca semn al plăcerii și mulțumirii. Îți transmit cât de mult se bucură de timpul petrecut împreună. 

Te întâmpină când te întorci acasă

Pisica ta are șansa de a-ți arăta afecțiunea de fiecare dată când intri pe ușă. Animalele de companie care aleargă spre ușa din față când este deschisă, încearcă să-ți transmită că se bucură să te vadă.

Contact vizual

Ochii sunt fereastra către suflet! Contactul vizual este un factor important prin care pisicile își arată iubirea. Pisicile fac contact vizual doar cu oamenii pe care îi plac. Ele privesc cu pleoapele semiînchise și clipesc încet, repetat. Este un gest care poate fi reciproc, deci dacă observi că pisica ta te privește în acest fel, îi poți răspunde în același mod.

Atingerea cu lăbuțele și mușcarea

Uneori s-ar putea să simți că pisica ta este pe punctul de a fi agresivă, când de fapt încearcă să arate afecțiune. Atingerea cu lăbuțele nu este întotdeauna cel mai plăcut gest de primit ca om, dar este important să înțelegi contextul. Atunci când pisicile ating cu lăbuțele stăpânul, fără să fie agresive, este cu siguranță un gest de iubire!

De asemenea, deși mușcăturile nu ar trebui încurajate, aceste ciupituri ușoare sunt adesea semne de afecțiune mai degrabă decât agresivitate, potrivit Purina.co.uk.

3. Sursa foto... (pisica-cutee_71562700.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel