Cum știe consumatorul în ce categorie de plafonare este încadrat. Ioana Krekan (Enel), precizări despre intervalele de consum în 2023 / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ioana Krekan, Manager Activare si Facturare, Enel Energie / Enel Energie Muntenia, a prezentat detalii utile pentru consumatori.

Ioana Krekan, Manager Activare si Facturare, Enel Energie / Enel Energie Muntenia, a spus care sunt intervalele de consum pentru plafonare și cum pot afla clienții în care categorie se încadrează

„Pentru clienții casnici avem 3 categorii de plafonare. Prima categorie e reprezentată de clienții care au un consum lunar între 0 și 100 kilowați oră, în cazul acestor clienți plafonarea fiind de 0,68 lei kilowatt oră. Apoi avem categoria de clienți cu un consum între 100 și 300 de kilowați oră. În cazul acestora, primii 255 de kilowați sunt facturați la 0,8 lei, iar diferența între 255 și 300 sunt plafonați la 1,3 lei, respectiv prețul din contract, dacă avantajează clientul.

Ultima categorie e reprezentată de clienții care au un consum lunar mai mare de 300 kilowați oră. Aceștia au plafonare la 1,3 lei sau sunt facturați în funcție de prețul din contract, dacă acesta e mai mic și îi avantajează.

În cazul gazelor naturale nu sunt modificări. Clienții sunt toți plafonați și nu se ține cont de consumul lunar. Plafonarea este de 0,31 lei pe kilowatt oră“, a precizat Ioana Krekan.

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Consumul de energie din decembrie, facturat în ianuarie. Ioana Krekan (Enel): Clienții vor regăsi 2 perioade de facturare / video

Cum știe consumatorul în ce categorie de plafonare este încadrat

Ioana Krekan a dat exemplul unei facturi în care, în perioada lunii ianuarie, s-a consumat o cantitate de 200 kilowați oră.

„Indicatorul principal este consumul lunar facturat. În exemplul de față avem o cantitate de 200 de kilowați oră facturați pentru perioada 1-31 ianuarie 2023, ceea ce înseamnă că acest consumator este încadrat la categoria 100-300 de kilowați oră consum lunar, un plafon de 0,8 lei pe kilowatt oră în cazul acestui exemplu“, a precizat Ioana Krekan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel