Cum slăbești în timp ce dormi. Cântarul va arăta mai puține kg dimineața, când te trezești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum slăbești în timp ce dormi. Cântarul va arăta mai puține kg dimineața, când te trezești / Foto: Pixabay, de Vic_B
Cum slăbești în timp ce dormi. Cântarul va arăta mai puține kg dimineața, când te trezești / Foto: Pixabay, de Vic_B
Află în articol dacă putem slăbi în timpul somnului.

Oamenii cântăresc adesea mai puțin dimineața, deoarece pierd apă pe tot parcursul nopții în timp ce respiră și transpira. Acestea fiind spuse, indivizii ard calorii în timpul nopții. Cu toate acestea, pierderea în greutate a apei este mai semnificativă decât pierderea grăsimii, scrie medicalnewstoday.

În timp ce oamenii ar putea să nu ardă foarte multe de grăsimi doar din somn, somnul este important pentru pierderea în greutate. De exemplu, un studiu din 2018 a descoperit că întreruperea somnului poate încetini pierderea de grăsime și poate face mai dificilă pierderea în greutate pentru o persoană, mai ales atunci când urmează o dietă cu calorii limitate.

Când indivizii pierd apă în timp ce dorm, experimentează o pierdere insensibilă de apă, care este o pierdere de apă prin procese fiziologice, cum ar fi respirația, transpirația și excreția. Experții în sănătate spun că pierderea de apă numai prin respirație și transpirație poate reprezenta până la 83% din pierderea în greutate în timpul somnului. Cantitatea de apă pe care oamenii o pierd în timpul nopții va varia, deoarece nu toată lumea are aceeași rată metabolică.

Somnul ne influențează capacitatea de a slăbi

Perturbarea somnului poate afecta multe procese biologice, inclusiv foamea. Un studiu din 2017 a raportat că persoanele care au experimentat modele de somn modificate aveau, în general, poftă de mâncare mai mare și consumau mese mai bogate în calorii decât cei care au avut un somn neîntrerupt. Această descoperire sugerează că schimbarea orelor de somn ar putea avea consecințe asupra gestionării greutății unei persoane.

Un studiu din 2016 a constatat că indicele de masă corporală al profesioniștilor din domeniul asistenței medicale a crescut atunci când au trecut de la turele de zi la turele de noapte. În plus, lipsa de somn poate crește, de asemenea, riscul de sindrom metabolic, unde un grup de factori de risc pot apărea simultan. Când apar mai mulți dintre acești factori de risc, probabilitatea de a dezvolta boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet crește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel