Cum slăbești după Sărbători. Dieta nutriționistului Lygia Alexandrescu: Ingredientul cheie
Nutriţionistul Lygia Alexandrescu recomandă o dietă echilibrată persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus după mesele îmbelșugate de Sărbători.
"Este important să consumăm o mare diversitate de legume și fructe colorate pentru a putea beneficia la maxim de efectele lor asupra sănătății. Asta pentru că ele conțin o serie de substanțe nutritive fitochimice, care se combină și se completează reciproc în lupta pentru menținerea stării de sănătate. Din dieta întregii familii nu trebuie să lipsească legumele și fructele proaspete, cereale integrale bogate în fibre, proteinele de natură superioară din pește și lactate fermentate (chefirul, sana, laptele bătut)", subliniază Lygia Alexandrescu, potrivit agerpres.ro.
"Ingredientul cheie"
"Femeile resimt cel mai acut cele câteva kilograme depuse în concediu și nevoia de revenire la siluetă și garderoba de birou implică o strategie clară și rapidă a stilului de viață după zilele de Crăciun și Anul Nou. Hidratarea este ingredientul cheie care menține echilibrul hidric și termic al corpului. Dieta trebuie să conțină alimente ușoare, bogate în nutrienți și sărace în grăsimi: carne de pește, ou fiert, brânză nesărată, salate din legume cu frunze verzi, fructe proaspete și cantități limitate de pâine cu secară.
Micul dejun poate fi format din cereale integrale, fructe proaspete și ceai sau cafea. Gustarea de fructe de dimineață poate fi formată din prune uscate, mere, pere, o banană, iar cea de după-amiază din mere sau citrice. Prânzul poate să conțină pește gătit dietetic (la grătar sau la cuptor), o salată de legume proaspete, câteva linguri de orez integral gătit la abur, un lactat fermentat și ceai de plante cald. Cina poate să fie o salată cu brânză dulce și câteva migdale crude și iaurt", susține Lygia Alexandrescu.
Sfaturi pentru alimentația copiilor
"Este necesară limitarea numărului de calorii provenite din lichidele pe care le consumă copilul. Mulți copii beau zilnic prea multe sucuri de fructe și lichide carbogazoase. Evitarea meselor frecvente de tip fast-food este de asemenea o necesitate. Atenție trebuie dată mărimii porțiilor consumate la fiecare masă. O problemă comună a copiilor care cresc excesiv în greutate este faptul că sunt hrăniți cu porții mai mari decât necesarul. Încurajarea activității fizice zilnice trebuie să fie, de asemenea, o prioritate: plimbări cu părinții sau bunicii, joaca afară din casă, mersul pe bicicletă sau role, practicarea sporturilor în echipă. Limitarea timpului acordat televizorului și calculatorului și evitarea consumului de alimente în timpul acestor activități ajută la obținerea unei siluete zvelte a micuțului nostru", subliniază nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News