Cum se taie corect ceapa. Secretul unui mare bucătar
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum se taie corect ceapa. Secretul unui mare bucătar / Foto: Pixabay, de Silke
Cum se taie corect ceapa. Secretul unui mare bucătar / Foto: Pixabay, de Silke
Află în articol cum se taie corect ceapa.

Se dovedește că, în timp ce plângem lângă ceapă, am tăiat-o complet greșit, scrie huffingtonpost.co.uk. Urmând metoda acestui bucătar, nu numai că vei obține ceapa tocată mult mai fină, dar vei obține și cuburi perfecte de fiecare dată.

Joshua Weissman a spus cum se taie corect ceapa. El a explicat că cei mai mulți dintre noi "tăiem vârful cepei, apoi o tăiem în jumătate și o curățăm" înainte de a încerca să o tăiem cubulețe, punând o jumătate din ceapă pe fundul de tocat. Ei bine, deși acest lucru funcționează "foarte bine", potrivit lui Weissman, nu este așa cum o fac profesioniștii.

Cum se taie corect ceapa

În schimb, corect ar fi să începeți prin a tăia ambele capete ale cepei, apoi să îndepărtați toată ceapa și abia apoi să o tăiați în jumătate. Desfaceți fiecare strat al cepei și tăiați fiecare secțiune pe lungime, dar nu pe toată, doriți să rămână prinsă la sfârșit. Acum feliați ceapa în sens invers și voilà, aveți niște cuburi perfecte.

Da, durează puțin mai mult decât metoda noastră normală, dar, potrivit lui Weissman acesta este "singura modalitate de a obține ceapa atât de fină".

Bucătarul și-a explicat trucul într-un videoclip pe TikTok, fiind apreciat de 975.000 de oameni, cu toate acestea, nu toată lumea este de acord cu bucătarul în secțiunea de comentarii.

"Fiind o persoană care a gătit în restaurante rafinate mai mulți ani, nu am făcut niciodată asta", a scris un profesionist.

"Voi rămâne fără lacrimi până la al treilea strat", a adăugat altul.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel