Cum se scot bani din criză. Un mare magnat a cîştigat aproape 10 miliarde de dolari la pariuri, mizând pe scăderea ratingului SUA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ban la ban trage, spune o vorbă, iar miliardarul George Soros pare a fi cel mai bun exemplu în acest sens. După ce s-a îmbogăţit în 1992, în urma crizei din Marea Britanie, cînd a mizat pe deprecierea lirei sterline, omul de afaceri a mai dat o dată lovitura la finalul săptămînii trecute.

Deşi încă nu se ştie sigur, se speculează că George Soros este persoana misterioasă care a mizat 850 de milioane de dolari pe scăderea ratingului SUA de la AAA la AA+. Cota era de 11.00, iar cîştigul obţinut e de 9.350.000.000 dolari, informează pariori.ro.

Născut în Ungaria în 1930, dintr-o familie evreiască, George Soros a emigrat mai întîi în Anglia, în 1947, unde a fost hamal şi ospătar, iar apoi în SUA (1956), unde s-a angajat ca broker la bursa din New York.

În anii 70 a pornit propria afacere de investiţii bursiere, iar în 2010 a fost cotat de către revista Forbes pe locul 35 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 14.2 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel