Data actualizării:
Data publicării:

Cum se protejează Gheorghiță de Omicron / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Valeriu Gheorghiță a ales o protecție sporită împotriva Variantei Omicron.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a făcut declarații de presă și a ales o formă sporită de protecție împotriva variantei Omicron, care este extrem de transmisibilă potrivit oamenilor de știință.

Astfel, acesta a purtat două măști. Președintele CNCAV a ales această formă de protecție chiar în ziua în care România a înregistrat un record de cazuri pozitive cu SARS-CoV-2.

GCS bilanț, Covid-19. 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, date pentru 26 ianuarie 2022

 

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis numărul cazurilor noi și deceselor cauzate de COVID-19, date transmise în ziua de 26 ianuarie 2022. Este record absolut!

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 94 decese. Nu au fost raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

OMS: Următoarea variantă va fi mai contagioasă decât Omicron, întrebarea este dacă va fi mai mortală

Următoarea variantă de COVID-19 care va ajunge în atenţia lumii va fi mai contagioasă decât Omicron, dar adevărata întrebare la care oamenii de ştiinţă trebuie să răspundă este dacă va fi sau nu mai mortală, au declarat reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Aproximativ 21 de milioane de cazuri de COVID au fost raportate către OMS în cursul săptămânii trecute, stabilind un nou record mondial de cazuri săptămânale ca urmare a răspândirii Omicron, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmise în direct pe canalele de socializare ale organismului ONU, relatează CNBC.

„Următoarea variantă îngrijorătoare va fi mai abilă, iar ceea ce vrem să spunem prin aceasta este că va fi mai transmisibilă, deoarece va trebui să depăşească varianta care circulă în prezent", a spus Van Kerkhove.

„Marea întrebare este dacă viitoarele variante vor fi sau nu mai grave", a adăugat ea.

Ea a avertizat că teoriile conform cărora virusul va continua să se trasforme în tulpini mai blânde sunt fără fundament.

„Nu există nicio garanţie în acest sens. Sperăm că aşa va fi, dar nu există nicio garanţie în acest sens şi nu putem miza pe acest lucru", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel