Data publicării:

Cum se prepară tortilla de porumb, o piatră de temelie a gastronomiei mexicane

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cum se prepară tortilla de porumb, o piatră de temelie a gastronomiei mexicane. Sursa foto: freepik.com
Cum se prepară tortilla de porumb, o piatră de temelie a gastronomiei mexicane. Sursa foto: freepik.com
Tortillele de porumb sunt nelipsite din meniul mexicanilor. Pe fiecare masă există întotdeauna un coș plin cu tortille calde de porumb. Poți face tortilla acasă cu doar trei ingrediente simple.

Pentru a face tortilla de porumb, vei avea nevoie de făină de porumb, apă și puțină sare. De asemenea, ai nevoie de un bol larg pentru a frământa aluatul. Ajustează cantitatea acesteia în funcție de propriile preferințe.

Un aluat bun de tortilla trebuie să fie bine umezit. Cu toate acestea, nu te grăbi să torni mai multă apă. Asigură-te că monitorizezi structura aluatului în timp ce frămânți.  

Ingrediente:

mălai - 340 grame,

apă - 500 grame,

sare după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

Apa încălzită puțin se adaugă treptat în făină, amestecând constant, mai întâi, cu o lingură și apoi cu mâinile. Poate fi nevoie de puțină apă, așa că ar trebui să te ghidezi după textura aluatului, care trebuie să fie moale, dar să nu se lipească de mâini și de bol.

Falafel din năut și condimente. Cum se fac celebrele chifteluțe din Orientul Mijlociu? Iată rețeta

Acoperă vasul cu un prosop de bucătărie sau cu folie de plastic. Se lasă să se odihnească aproximativ 20 de minute.

Împarte aluatul în 16 bile de mărimea unei nuci. Așează-le pe o suprafață de lucru și acoperă-le cu un prosop de bucătărie sau folie de plastic pentru a le împiedica să se usuce.

Hummus din sfeclă roșie, o mâncare care stimulează starea de spirit

Fiecare bilă de aluat se pune între două bucăți de hârtie de pergament și se întinde. Întoarce-o pe cealaltă parte și întinde-o din nou.

Încinge o tigaie la foc moderat, întinde tortilla și prăjește pe o parte timp de 10 secunde. Se întoarce pe cealaltă parte și se prăjește timp de 40 de secunde.  Repetă acțiunea cu fiecare foaie de aliat.

Poți adăuga în aluat ierburile preferate (de exemplu, oregano, usturoi uscat, ceapă, coriandru, mărar sau pătrunjel). Poftă bună!

 

Vezi și: Șase ierburi aromatice din bucătăria mexicană. Mâncarea va fi mai aromată, picantă și delicioasă

Bucătăria mexicană este renumită prin condimentele și ierburile aromatice folosite în rețete. De la salsa la supe, în toate există ierburi aromatice, proaspete sau uscate, care adaugă personalitate, aromă și expresie preparatelor. Află din acest articol care sunt cele mai populare ierburi aromatice din bucătăria mexicană.

Coriandru este una dintre cele mai populare ierburi din bucătăria mexicană. Gustul său caracteristic se găsește aproape în toate rețetele. Coriandrul adaugă rețetelor prospețime și gustul picant. În plus, coriandrul poate fi folosit în diferite moduri, deoarece are „două personalități”. În sosuri, supe, tocănițe se adaugă atât frunzele verzi, cât și semințe.

Fructele și legumele nespălate sunt periculoase! Cum să le speli corect

Oregano este foarte popular atât în ​​bucătăria mediteraneană, cât și în cea mexicană. Experimentează cu oregano pentru a adăuga o aromă exotică mâncărurilor tale preferate. Reține că oregano mexican este diferit de oregano mediteranean, aroma sa fiind mai blândă și mai puțin intensă.

Cimbrul este folosit în multe feluri de mâncare mexicane. Gustul său, cald și expresiv, se potrivește bine cu mâncărurile picante. Când cimbrul este înghețat, aroma lui devine mai pronunțată. Ține cont de acest lucru dacă folosești cimbru congelat.

Leurda, un superaliment de primăvară. Care sunt beneficiile și ce poți găti din această plantă uimitoare

Pătrunjelul este o altă plantă care adaugă aromă și un gust picant mâncării. Gustul său strălucitor completează perfect salsa. Cel mai bine este să folosești pătrunjel proaspăt. Din fericire, îl poți crește acasă destul de ușor, chiar și iarna.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel