Cum se prepară mujdeiul cu smântână. Cel mai bun sos de usturoi
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mujdeiul este sosul preferat al românilor, iar când mai este combinat și cu smântână, rezultatul este unul exploziv pentru papilele gustative. Iată cum preperară această variantă de mujdei.

Ingrediente pentru mujdeiul cu smântână

5-6 căţei de usturoi, zdrobiţi

1 linguriţă sare

2-3 linguri ulei de măsline

150-200 g smântână

Vezi și: Pui la ceaun cu mujdei de usturoi și mămăligă. Rețetă pe sufletul românilor

Cum se prepară mujdeiul cu smântână


Se freacă usturoiul cu sarea până devine o pastă cremoasă. Se adăugă puţin ulei şi se freacă în continuare, până se încorporează uleiului. Se omogenizează cu smântâna şi se dă la rece pentru o oră, înainte de servire.

Vezi și: Cum se prepară mujdeiul de usturoi. Rețeta clasică și delicioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel