Cum se prepară CORECT cătina cu miere. Toată lumea face această greşeală
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cătină este pe bună dreptate un remediu universal.

O mulțime de vitamine

Această conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, şi de două ori mai multă decât celebrele fructe de Rosa canina.

Conţine, de asemenea, vitamine şi oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, beta-caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Datorită proprietăţilor sale antioxidante, cătina se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (vindecă virozele respiratorii şi gripă), sănătatea ochilor, prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge şi reducerea inflamatiilor.

Iată cum se prepară corect cătina cu miere:

Adaugă o parte de miere la trei părţi de fructe de cătină. După spălarea şi zdrobirea fructelor de cătină, adaugă-le într-un borcan până ce se umple pe jumătate. Toarnă miere peste ele până la umplerea completă a borcanului. Închide borcanul etanş, apoi păstrează-l la frigider.

După o săptămână, începe să iei din acest amestec cu aromă deosebit de plăcută câte o linguriţă sau două în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de cel puţin o luna, asta pentru a-ţi creşte imunitatea şi pentru a avea o sănătate de fier, potrivit bzi.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel