Cum se prepară celebra Cottage Pie. Rețeta englezească de plăcintă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Cottage Pie este o rețetă englezească de plăcintă foarte cunoscută, care se prepară ușor. Iată ce ai de făcut...

Ingrediente

- 700 gr carne tocată (amestec de vită şi porc)
- 500 gr passata (sau roşii din conservă)
- 1 morcov mare
- 1 ceapă
- 1 linguriţă rasă cimbru uscat
- 4-5 cartofi mari
- puţin lapte
- 2 linguri unt
- brânză burduf
- sare, piper
- 3 linguri ulei

Cum se prepară

Se încing trei linguri de ulei într-o oală şi se adaugă ceapa tocată şi morcovul tăiat rondele fine. Se lasă câteva minute să se înmoaie legumele. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până-şi schimbă culoarea şi apoi se evaporă apa din carne, scrie e-retete.ro.

Se adaugă passata, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se aduce la fierbere. Dăm focul apoi la mic, acoperim cu un capac şi lăsăm la fiert cam o oră, mai amestecăm din când în când şi verificam să nu scadă sosul. Dacă scade, adăugăm puţină apă. În acest timp, fierbem cartofii tăiaţi cuburi în multă apă cu sare. Îi strecurăm şi îi strivim cu instrumentul de făcut piure împreună cu untul şi puţin lapte cald. Condimentăm cu sare şi piper.

Într-un vas termorezistent (sau mai multe boluri termorezistente individuale) punem carne până la jumătate, apoi completăm cu piure de cartofi şi deasupra presărăm brânză burduf. Dăm la cuptor la 220C pentru 20 minute, până se topeşte brânza şi apoi, dacă nu e rumenă deasupra, lăsăm 5 minute şi sub grill.

Citește și:

Tartă cu prune și cremă de vanilie. Prăjitura care te cucerește

Ingrediente blat:

Făină 250 g
Praf de copt 7 g
Zahăr 100 g
Ouă 1 buc
Unt 130 g
Esență de vanilie

Ingrediente pentru crema de vanilie:

Lapte 500 ml
Gălbenuș de ou 2 buc
Zahăr 200 g
Amidon 80 g
Esență de vanilie
Smântână lichidă 200 ml

Ingrediente umplutură:

Prune 600 g
Zahăr 1 lingură
Opțional pentru decor zahăr pudră

Cum se prepară

Pregătiți mai întâi crema de vanilie. Puneți într-un castron 200 g de zahăr și 80 g amidon de porumb. Amestecați cu un tel. Adăugați 2 gălbenușuri amestecate cu o furculiță. Adăugați 500 ml lapte. Amestecați totul bine cu telul sau mixerul, până se omogenizează, potrivit ideideretete.net.

Transferați compoziția într-o cratiță și puneți pe foc. Amestecați continuu la foc mic. Când începe să se întărească amestecați energic pentru a se omogeniza. Când devine omogenă și tare, opriți focul. Adăugați esența de vanilie. Amestecați din nou pentru a incorpora esența de vanilie.

Transferați crema într-un castron. Acoperiți cu folie de plastic lipită pe suprafața cremei. Băgați la frigider 1-2 ore să se răcească. Într-un castron puneți 250 g de făină cu 7 g de praf de copt și 100 g de zahăr. Adăugați 130 g de unt la temperatura camerei, 1 ou și esență de vanilie. Amestecați cu un mixer până se omogenizează bine.

Păstrați deoparte 1 lingură mare de aluat. Presărați puțină făină și frământați cu mâna restul de aluat până devine omogen. Într-o tavă de tort ( dimensiune 22 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt întindeți, bine cu palmele, aluatul frământat. Urcați aluat pe marginea formei 1-2 cm.

Scoateți crema de vanilie din frigider și adăugați 200 ml de frișcă lichidă. Amestecați cu un mixer pentru 3-4 minute. Turnați crema de vanilie in tavă peste blat. Întindeți uniform. Curățați 600 g de prune. Tăiați prunele în două și apoi crestați-le.

Așezați prunele uniform, în tavă, peste crema de vanilie. Deasupra presărați 1 lingură de zahăr. Sfărâmițați cu mâna aluatul pus deoparte și distribuiți uniform în tavă peste prune. Băgați tarta la cuptorul preîncălzit la 160 grade Celsius pentru 1 oră. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet. Opțional pudrați tarta de prune cu zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel