Cum se prepară avocado. Rețete simple și delicioase pentru micul dejun
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cum se prepară avocado. Rețete simple și delicioase pentru micul dejun  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cum se prepară avocado. Rețete simple și delicioase pentru micul dejun / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Avocado este un fruct recomandat de medici deoarece este bogat în substanțe nutritive, fibre, antioxidanți și are un conținut scăzut de grăsimi saturate.

Multă lume se întreabă cum se prepară avocado. Acest fruct este recomandat de medici deoarece este bogat în substanțe nutritive, fibre, antioxidanți și are un conținut scăzut de grăsimi saturate. Avocado poate fi mâncat atât la micul dejun, cât și pe timpul zilei, iar dacă este preparat corespunzător, vom obține o mâncare sănătoasă, iar gustul va fi pe măsura așteptărilor. Iată câteva rețete simple și delicioase.

Cum se prepară avocado la micul dejun 

Tot mai multe persoane includ avocado la micul dejun datorită calităților sale nutritive. Fructul a devenit obligatoriu pentru cei care își doresc să mănânce sănătos și să aibă un stil de viață echilibrat. 

Este știut faptul că cea mai importantă masă este micul dejun, iar medicii recomandă alimentele sănătoase și hrănitoare pentru a avea energie pe timpul zilei. Avocado este fructul perfect, așa că acesta este inclus în diete sau în diferite feluri de mâncare. Dacă este asociat cu alte preparate, vom obține un mic dejun savuros.

Avocado poate fi gătit în diferite moduri. De exemplu, salata de ton cu avocado sau ouă umplute cu avocado sunt printre preferatele adulților, dar și copiilor. Mai mult, avocado poate fi pregătit și sub formă de pastă, iar dacă aceasta este amestecată cu brânză, gustul va fi deosebit. Se va obține o cremă tartinabilă sănătoasă, dar și gustoasă.

Pentru cei care își doresc un mic dejun inedit, pot prepara un toast cu avocado și ou poșat, o salată de avocado cu bacon și ou sau omletă cu roșii, brânză și avocado. Acestea sunt ușor de preparat, iar gustul va fi unul cu adevărat surprinzător. 

Mai mult, avocado poate fi pus la blender pentru un smoothie delicios. Se adaugă jumătate de avocado împreună cu o cană cu lapte, o lingură de miere și un alt fruct, la alegere. De exemplu, dacă adaugăm un măr, o pară sau câteva felii de ananas alături de jumătate de avocado vom obține un smoothie sănătos și hrănitor. Pentru a realiza preparate delicioase este bine să știm cum se păstrează avocado pentru o perioadă mai mare de timp la frigider.

Rețete simple și delicioase cu avocado

 

Avocado este considerat de medici un superaliment datorită valorilor sale nutriționale. Fructul este apreciat de tot mai multe persoane și inclus în mesele zilnice. Avocado se prepară cu ușurință și poate fi asociat cu mai multe fructe sau legume, obținându-se preparate savuroase.

Pentru cei mai pretențioși, avocado poate fi gătit în moduri inedite. Printre preferințe se află pizza cu avocado și ouă. Iată o rețetă delicioasă cu acest fruct hrănitor. 

Pizza cu avocado și ouă 

Ingrediente:

- 1 avocado mare

- 4 ouă

- 200 g aluat de pizza

- coriandru proaspăt tocat

- zeamă de la o jumătate de lămâie

- sare 

- 1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare pizza cu avocado și ouă

 

Se curăță un avocado și se pune miezul într-un bol. Se adaugă apoi zeama de la lămâie, sarea și coriandrul tocat. Se zdrobește cu furculița și se amestecă bine compoziția.

Se împarte aluatul de pizza în patru părți egale apoi se întind cu făcălețul, într-o formă rotundă. În tigaia încinsă se pun pe rând bucățile de aluat. Se lasă 2 minute pe fiecare parte. Se întinde apoi compoziția de avocado pe fiecare bucată de aluat și se adaugă câte un ou prăjit. Aspectul este unul deosebit, iar gustul pe măsură.

Un alt preparat delicios și extrem de apreciat este burrito cu avocado. Pentru acesta avem nevoie de 2 ouă, 2 linguri de brânză de vacă, 2 lipii mici, 1 avocado, 1 lingură de ulei de măsline, salată verde, sare și piper. 

Se bat ouăle într-un bol apoi se condimentează cu sare și piper. Se pune tigaia pe foc, iar când se încinge uleiul, se toarnă compoziția și se amestecă încontinuu. Se zdrobește miezul de avocado cu o furculiță și se adaugă sare.

Se încălzesc lipiile până când devin moi și se așază pe fiecare, în straturi, ouăle, brânza de vaci, pasta de avocado și salata verde, apoi se rulează lipiile.

Preparatele cu avocado pot fi incluse și la masa de Revelion sau de Crăciun, iar felurile de mâncare sănătoase vor fi apreciate de musafiri. 

Dacă știm cum se prepară avocado, vom realiza cele mai bune feluri de mâncare asociate cu acest fruct hrănitor. Fie că este folosit în salate sau gătit în diferite feluri, avocado este unul dintre cele mai sănătoase și apreciate fructe. Avocado este recomandat de medici pentru substanțele sale nutritive, potrivit BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel