Cum se pregăteşte falimentarea CFR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cfr-tren-marfa
cfr-tren-marfa

Departamentul pentru Transporturi şi Infrastructură al Partidului Social Democrat semnalează încă o neregulă care se petrece în cadrul Ministerului Transporturilor, sub directa supraveghere a Ministrului Anca Boagiu.

Reprezentanţii departamentului susțin că se încearcă o destructurare a sistemului de căi ferate din România, cu scopul clar al falimetării Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA, pentru ca apoi să fie vândută clientelei politice, prin privatizări cu „ dedicaţie”.

„Astfel, cea mai nouă ţintă a Guvernului Boc au devenit liniile de cale ferată pe care, printr-o hotărâre de guvern făcută publică în data de 3 mai 2011, doreşte să le închidă. În spatele unei aparante restructurări şi desfiinţări a unor linii dezafectate sau a unor tronsoane nerentabile, se află, de fapt, o deja „ tradiţională” afacere cu fier vechi, o afacere care se va dovedi foarte avantajoasă pentru clientela PDL abonată la contracte cu statul român”, susțin reprezentanții PSD.

Prin această Hotărâre de Guvern aflată pe agenda Guvernului Boc, se vor închide şi trece ”din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcţie, valorificării şi după caz casării mijloacelor fixe rezultate în urma închiderii”, aşa cum se prevede în articolul 3 şi în anexele detaliate ale hotărârii, 1.105 de km de cale ferată, adaugă social-democrații.

Un metru liniar de cale ferată cântăreşte între 33 şi 65 de kilograme de fier, iar o tonă de fier de cale ferată se vinde, în piaţă, cu, aproximativ, 300 dolari. Dacă linia de cale ferată este tăiată la 1.5 metri, atunci preţul pe tonă devine 400 dolari. Dacă este depozitată, dar nedebitată, atunci costul este de 250 dolari pe tona de fier.

„Astfel, din această operaţiune ar rezulta nişte sume de bani semnificative, care se intenţionează a fi folosite pentru clientela de partid a PDL, în pregătirea campaniei electorale din 2012, şinele de cale ferată transformându-se în finanţare pentru mita electorală oferită în alegeri”, mai susțin membrii PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel