Cum se prăjesc CORECT cârnații afumați. Așa nu vor mai crăpa!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cârnații afumați se numără printre preparatele prezente pe masă, de Sărbători. Iată cum trebuie să-i prăjești pentru a nu crăpa.

Se taie cârnatul bucăţi cât doriţi de lungi, cam la 4 cm, să poată fi mâncaţi din 2 îmbucături. Se aşează cârnaţii într-o cratiţă/tuci astfel încât să fie pe un singur strat, mai bine un pic înghesuiţi decât răsfiraţi, scrie e-retete.ro. Alegeţi aşadar o cratiţă care să-i cuprindă cât mai bine.

Turnaţi apa de două degete şi aduceţi la fierbere. Daţi focul la mediu spre mic şi lăsaţi să fiarbă cu capacul uşor întredeschis. Amestecaţi de câteva ori în acest timp. Cârnaţii vor fierbe în jur de 20 minute şi îşi vor lăsa grăsimea în apă.

Când auziţi că începe să sfârâie în oală e semn că apa s-a evaporat şi în oală a rămas doar grăsimea lăsată de cârnaţi. Verificaţi grăsimea! Dacă e foarte puţină, puteţi completa cu o lingură de ulei (sau untură).

Puneţi capacul pe oală şi lăsaţi cârnaţii să se prăjească până se rumenesc frumos, amestecând de vreo 2 ori în acest timp ca să se facă pe toate părţile (durează cam 10 minute). Cârnaţii sunt buni imediat sau reîncălziţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel