Cum se organizează apărarea lui Vadim în disputa cu ANI. Cât cred avocații ”tribunului” că vor dura procesele
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vadim
vadim

Avocații lui Corneliu Vadim Tudor susțin că Agenția Națională de Integritate a dat dovadă de lipsă de profesionalism când a început verificări în acest caz, iar instituția statului se va face de râs atunci când se vor prezenta documentele.

”Societatea amintită în comunicatul ANI este pe pierdere din 2008, ne-a declarat avocatul Mariana Ștefan. Agenția trebuia să verifice întâi acest lucru, la Registrul Comerțului. Ce dividende să declare, dacă e pe minus? Dividendele, chiar dacă ar fi existat, nu sunt proprietatea cuiva, dacă nu sunt ridicate, ci rămân în firmă. Odată ce domnul Vadim Tudor nu a ridicat niciun dividend, nu avea voie să treacă așa ceva în declarația de avere. Cât privește drepturile de autor, de ani de zile acestea sunt cesionate Fundației poetului, care le folosește pentru acte de caritate. Nu-i aparțin, deci nu pot fi trecute în declarația de avere. Nu declari ceea ce nu ai!”.

Pe de altă parte, avocatul liderului PRM susține că procedura de înștiințare a fost incorectă, nici Vadim, nici alt membru al familiei nefiind anunțați că se fac verificări. De asemenea, nu s-au cerut lămuriri din partea europarlamentarului.

ANI îl acuză pe Vadim de evaziune şi fals în declaraţii. În replică, acesta spune că dă în judecată ANI şi că va juca pe mormântul politic al infractorilor lui Băsescu

ANI s-a autosesizat în urma unor articole apărute în presă privind contracte încheiate de editura Speranţa, deţinută de C.V.Tudor, cu o firmă de construcţii. Afacerea nu apare însă şi în declaraţia de interese a liderului PRM.

Avocatul liderului PRM nu vede vreo legătură între procesul pentru ultraj, legat de evacuarea din sediu, și autosesizarea ANI, cu excepția  lipsei de profesionalism a funcționarilor publici din cele două instituții. ”Procesele ar putea dura, din experiența mea, vreo 4-5 luni, pe fond și 2-3 luni  la recurs, ne-a declarat Mariana Ștefan. Totul depinde de modul în care se vor apleca judecătorii asupra probelor. E posibil să mai treacă încă două luni, cu acte procedurale, deci nu se vor finaliza în acest an”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel