Cum se fierbe orezul. Cea mai bună metodă de fierbere
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Cum se fierbe corect orezul? Unele persoane ar putea fi amuzate de această întrebare. Orezul pare un preparat foarte simplu de pregătit. Îl punem la fiert în niște apă și după aceea este gata. Totuși, există unii pași pe care trebuie să-i respectăm dacă ne dorim ca preparatul nostru să iasă perfect! Niciun fel de mâncare nu este la fel de ușor pe cât pare pentru că mereu există trucuri ale profesioniștilor de care nu știam. Întotdeauna există loc de mai bine!  

Orezul se poate servi oricând, este un preparat ușor, sănătos și pe deasupra, poate fi și gustos! Există mai multe feluri de a prepara orezul, în funcție de rețetă. Acesta poate constitui un fel de mâncare savuros sau un desert delicios ca la mama acasă! Pe deasupra, este și foarte accesibil și gătirea sa nu necesită extrem de multe ingrediente. Numai avantaje în a pregăti și consuma orez, scrie BZI.

Pregătirea orezului înainte de fierbere

Este important cum pregătim orezul înainte de a-l fierbe. Trebuie să fim atenți la ce anume și cum mâncăm! În primul rând, orezul trebuie spălat foarte bine. Acest lucru poate împiedica boabele de orez să nu se lipească în timpul fierberii. De asemenea, orezul conține foarte mult amidon, care nu este sănătos pentru organismul nostru. Acesta ne poate încurca procesul de digestie. Așadar, dacă spălăm orezul destul de bine, acest lucru va face orezul să fie mai ușor de digerat.

Cel mai bine, este ca orezul să fie lăsat în apa în care a fost spălat, timp de cel puțin jumătate de oră, ideal ar fi o oră întreagă. După ce trece timpul de așteptare, spălăm iarăși orezul în mai multe ape, până ce amidonul nu-și mai face apariția în apă.

Cum se fierbe orezul corect

În primul rând, pentru a fierbe orezul trebuie să pregătim o cratiță încăpătoare, cu destul loc pentru boabele de orez să se umfle cât este necesar. Una din greșelile pe care le facem, este să punem orezul la fiert într-un vas prea mic. Acest lucru, de obicei, determină lipirea boabelor între ele sau de cratiță.

O altă greșeală pe care riscăm să o facem, este adăugarea unei cantități prea mari de apă. Multe persoane adaugă aproximativ trei măsuri de apă la o măsură de orez, ceea ce este prea mult! Este indicat să punem câte două măsuri de apă la o măsuna de orez. La început, punem orezul la foc mediu, iar atunci când începe să fiarbă, trebuie dat la mic. Unele persoane preferă să-l lase pe foc până este gata, însă există și alte metode.

Alte persoane mai inventive, au lăsat orezul să fiarbă în jur de 10-15 minute, apoi au acoperit cratița cu un prosop curat, acoperit la rândul său de capac. După aceea, îl mai lasă câteva minute la foc mic. Prosopul îl îndepărtăm abia după câteva minute după ce am luat cratița de pe foc.

Există diferite moduri de a fierbe orezul. Unii preferă prin baie de aburi, în apă sau în lapte, sau pregătit cu unt.

Așadar, trebuie să știm cum se fierbe orezul corect înainte de a-l pregăti cu drag și spor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel