Data publicării:

Cum se face sosul bechamel cu ceapă. Rețeta pas cu pas

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să faci sos bechamel cu ceapă, ai ajuns unde trebuia. Iată rețeta...

Ingrediente

- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 50 g făină
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- un praf de sare
- nucșoară

Cum se prepară sosul bechamel cu ceapă

Ceapa se curăță, se spală și se taie cubulețe. Într-o tigaie se încălzește untul și uleiul de măsline la foc mediu.Când untul s-a topit se adaugă ceapa și se gătește până devine aurie.

Separat se încălzește laptele timp de 1-2 minute, potrivit retete.unica.ro. Când ceapa devine galben-aurie, se adaugă făina. Se gătește 1 minut, amestecând încontinuu.

Se adaugă treptat laptele cald. Se amestecă constant pentru a preveni formarea de cocoloașe. Când sosul s-a legat și devenit cremos se adaugă sare și puțină nucșoară. Pentru cine dorește un sos fin, acesta poate fi pasat într-un blender.

Vezi și: Orez prăjit cu ou. Rețeta chinezească

BONUS:  Cum bați albușurile spumă într-un minut. Ai greșit până acum! Trucul secret

Dacă vrei să bați repede albușurile spumă, fii atent la aceste sfaturi. Iată trucul care te va ajuta mai mult decât credeai.

Albuşurile se bat spumă mult mai uşor dacă sunt la temperatura camerei. Cu cât ouăle sunt mai vechi, cu atât albuşul se va bate mai greu, potrivit retetepractice.ro. Fă prăjiturile cu ouă proaspăt cumpărate, încât să îţi uşurezi muncă.

Dacă foloseşti mixerul, nu îl seta din prima la viteză mare. Începe să mixezi albuşurile în prima treaptă pentru 20-30 de secunde, apoi măreşte viteza treptat.

Nu pune sare în albuşuri, înainte să le baţi. Încetineşte coagularea, şi le vei bate mai mult.

Cum bați albușurile spumă într-un minut. Trucul secret

Secretul pentru albuşuri bătute în timp record: adăugă câteva picături de suc de lămâie, exact înainte să le baţi. Acest truc reduce timpul de preparare considerabil.

Cu cât scapi mai puţin gălbenuş în albuş, cu atât albuşurile se vor bate mai bine şi mai uşor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel