Ingrediente pentru mămăliga țărănească cu afumătură
1,5 l apă, 300 g mălai grișat
brânză frământată de burduf
mozzarella
parmezan (merge și cașcaval)
Slăninuță cu carne (bacon)
cârnați afumați de casă
3 ouă
1 lingură de ulei de struguri( sau de care aveți la îndemână)
sare, piper
smântână
Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură
Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură. "In primul rând am făcut o mămăligă pripită prin metoda clasică. Am pus apa la fiert, cu sare și o lingură de ulei. Când a început să clocotească apa am adăugat mălaiul în ploaie, amestecând repede cu telul (în forma de pară) ca să nu facă cocoloașe. Mare grijă, protejați-vă mâinile dacă n-ați mai făcut mămăligă, că obișnuiește să stropească și frige rău de tot.
Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură. Am dat focul mic și după ce am amestecat vreo 2 minute și s-a îngroșat puțin, am lăsat telul în mămăligă ( obligator se pune capac- ca sa nu sară stropii) și se fierbe astfel 15 minute, amestecând din când în când. In tot acest timp am pregătit „miezu". Slăninuța și cârnatul le-am tăiat felii subțiri și le-am prăjit puțin pentru a scăpă de excesul de grăsime. După care le-am scos pe un șervețel ca să se scurgă", scrie alexjuncu.ro.
Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură. "Mozzarella am dat-o pe răzătoarea mare , la fel și parmezanul(cașcavalul) iar brânza frământată am rupt-o bucăți. In sfârșit când mămăliga a fost gata (nu trebuie să iasă prea tare) am uns o oala de tuci mai înaltă cu puțin ulei și apoi am pus un strat nu prea gros de mămăligă.
Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură. Peste el am pus mozzarella rasă, parmezan ras (cam 2/3 din cantitatea totală de care dispunem – pentru că mai avem nevoie și la final) și brânza frământată, toată, ruptă bucăți. Peste brânzeturi am pus feliile de slăninuță și printre ele feliile de cârnat.
Cum se face mămăliga țărănească cu afumătură. Am acoperit totul cu un nou strat de mămăligă în care am făcut 3 găuri (mai mici) în care am pus ouăle, crude. Apoi am tunat un strat subțire de smântână și peste toate, am pus restul de mozzarella și parmezan. Am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu", mai scrie sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați