Cum se face cel mai bun pilaf: trei secrete pentru a pregăti corect această rețetă orientală
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se face cel mai bun pilaf - trei secrete pentru a pregăti corect această rețetă orientală. Sursa - Pexels
Cum se face cel mai bun pilaf - trei secrete pentru a pregăti corect această rețetă orientală. Sursa - Pexels
Pilaful nu se pregătește atât de ușor pe cât ai crede. Nu toate gospodinele pot face un pilaf, în care orezul să fie fiert în abur, sfărâmicios și foarte gustos.  

Bucătarii cu experiență au împărtășit secretele pentru un pilaf perfect, secrete de care ar trebui să ții cont. Dacă încalci tehnologia de gătit, pilaful se va transforma într-un terci de orez cu carne.

În varianta clasică, pilaful este o mâncare consistentă, cu diferite arome. Pentru a crește șansele de succes, folosește aceste trucuri culinare.

În pilaf poți folosi carne de porc, pui sau vită. Cu toate acestea, pentru a face un pilaf tradițional, cel mai bine ar fi să folosești carne de miel. Pilaful va fi parfumat și mai suculent.

Carnea se taie bucăți și se prăjește bine. Se adaugă, apoi, legumele tocate: ceapa și morcovii. După ce legume s-au înmuiat, adaugă orezul și fierbe pilaful la foc mic.

Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios

O greșeală frecventă este orezul. Alege orez cu bobul lung, care este ferm. O regulă importantă este să speli bine orezul, pentru a elimina tot amidonul. Înainte de a trimite orezul în oala cu carne și legume, trebuie să-l clătești bine.

Mai mult, poți turna apă clocotită peste orez. Peste cinci minute, scurge apa și pune orezul în oala cu carne și legume.

Salvează ușor friptura arsă: două moduri simple care îți sunt de ajutor

Legumele pe care le vei pune în pilaf nu trebuie date prin răzătoare. Cel mai bine este să tăi morcovii în felii mari, iar ceapa - în jumătăți de rondele. 

 

 

BONUS. Nu se lipește și nu se arde: cum să gătești orezul într-o cratiță pe aragaz sau în cuptorul cu microunde 

 

Câtă apă este necesară pentru 1 pahar de orez și cum să-l gătești, află din acest articol.

Pentru a găti orezul perfect, trebuie să-l clătiți în apă rece. Acest lucru va spăla tot amidonul de pe boabe. Cel mai bine este să clătiți orezul de 5 ori până când apa devine limpede. În mod ideal puteți folosi o sită pentru acest proces.

Se crede că la o măsură de orez trebuie să se folosească două măsuri de apă, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Trebuie să aveți în vedere tipul de orez și instrucțiunile de pe ambalaj. 

Dovlecei pane cu sos de usturoi, plin de aromă. De azi, doar așa îi veți găti

Orezul se fierbe într-o oală cu fundul gros. Tehnologia este simplă: puneți apa la fiert cu sare, apoi se adaugă orezul și se amestecă. Când apa începe să fiarbă, reduceți focul la minim și acoperiți oala cu un capac. În timpul procesului de gătire, nu ridicați capacul și nu amestecați orezul.

Vorbind despre cât de mult să gătiți orez, este important să luați în considerare aspectul său:

orezul alb - 20 de minute;

orezul brun  - 40 de minute;

orezul sălbatic - 40-60 de minute.

Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză. Un desert cremos, perfect pentru o cină în familie

La final, când orezul este gata, se oprește focul. Orezul se lasă să stea în oală încă 10-15 minute. Dacă a rămas apă în tigaie, atunci o puteți scurge sau acoperi tigaia cu un prosop uscat, care va absorbi umezeala rămasă.

Dacă sunteți interesat de cum să gătiți orez într-o tigaie, este important să folosiți una cu laturi înalte, iar diametrul acesteia ar trebui să fie de 24 cm. Tehnologia de gătit este aceeași, dar boabele de orez trebuie mai întâi prăjite în ulei vegetal timp de 1-2 minute. Apoi adăugați apă și gătiți-l ca și în cazul unei cratițe.

Cea mai delicioasă salată de castraveți: este gata în 10 minute și dispare de pe masă imediat

Cum să gătești orez pufos în cuptorul cu microunde

O altă opțiune pentru gătirea orezului este utilizarea unui cuptor cu microunde. Trebuie să turnați orezul într-un recipient adecvat, astfel încât cerealele să ocupe maxim 1/3 din volumul vasului. În continuare, turnați apă și adăugați condimente.

Porniți cuptorul cu microunde la putere maximă și setați timpul de gătire: pentru orez alb - 15-20 minute; pentru cel brun și cel sălbatic - 20-25 de minute.

Indiferent de tipul de orez, după gătire, trebuie să amestecați cerealele și să le lăsați încă 5-10 minute în cuptorul cu microunde oprit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel