Cum se curăță gresia din bucătărie de grăsime. Un rezultat spectaculos în 10 minute 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se curăță gresia din bucătărie de grăsime. Un rezultat spectaculos în 10 minute.Sursa - Pexels
Cum se curăță gresia din bucătărie de grăsime. Un rezultat spectaculos în 10 minute.Sursa - Pexels
Bucătăria se murdărește destul de repede. În timpul gătirii, picăturile de grăsime se depun pe diferite suprafețe, inclusiv pe gresie.

Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic

Prima metodă: amestecați bicarbonat cu apă și aplicați pasta pe gresie. După 10 minute, pulverizați deasupra oțet și frecați cu un burete, apoi clătiți.

Metoda 2: tăiați o lămâie în jumătate și frecați zonele murdare. Așteptați 10 minute și ștergeți cu un burete umed.

Metoda 3: amestecați acid citric cu apă și pulverizați zona murdară. După 10 minute, ștergeți cu un burete umed.

Metoda 4: amoniacul se diluează în apă într-un raport de 1: 2 și se pulverizează pe gresie. După 10 minute, se șterge cu un burete umed.

Metoda 5: pudra de muștar se amestecă cu apă până obțineți o pastă. Aplicați pasta pe gresie și după 10 minute, ștergeți cu un burete umed.

Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor cu mijloace ieftine și eficiente

SFAT: dacă folosiți produse chimice de uz casnic din magazine, alegeți produse din gel, deoarece cele sub formă de pulbere sunt prea agresive pentru suprafața lucioasă a plăcilor și o pot deteriora.

BONUS. Spală draperiile fără să le dai jos de pe șină: sfaturi utile pentru gospodine

Curățarea draperiilor este o sarcină dificilă. Draperiile trebuie date jos de pe șină, puse în mașina de spălat, apoi trebuie călcate și, la final, agățate la locul lor. 

Dar, pe lângă funcția estetică și cea de protecție, perdelele provoacă multe probleme când este vorba despre îngrijirea lor. 

Cinci obiecte din bucătărie pe care le depozitezi greșit. Află care sunt acestea

Află cum poți curăța draperiile fără a le îndepărta de pe șină. Cel mai simplu mod de a menține draperiile curate presupune să le scuturi în mod regulat. Fă această procedură o dată pe săptămână și vei scăpa de praf pe draperii.

Poți încerca să curăți draperiile cu un aparat de curățat cu abur. Astfel, aburul va pătrunde între fibre și va dizolva moleculele de murdărie. Dar nu uita că nu poți curăța cu abur draperiile din catifea sau cele din țesături delicate.

Perdelele pot fi curățate cu ușurință și cu un aspirator. Dar vei avea nevoie de o duză specială pentru aspirator, o perie sau o cârpă moale. Aspiratorul trebuie să fie pornit la putere minimă, în acest pânza nu va fi trasă în țeava aspiratorului. 

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Dacă totuși ai decis să speli draperiile grele, iată câteva sfaturi care te vor ajuta. În primu rând, trebuie să acorzi atenție compoziției țesăturii și caracteristicilor spălării, indicate pe etichetă.

De exemplu, perdelele din tul subțire trebuie să fie spălate în apă rece și călcate cu un fier de călcat abia cald, iar pentru perdelele de catifea setează  programul - spălare delicată. Prin urmare, te sfătuim să studiezi cu atenție eticheta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel