Cum se aplică corect rujul în funcție de textura sa. Sfaturi și trucuri
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Rodolfo Clix/ Pexels
Fotografie de la Rodolfo Clix/ Pexels
Mat, lucios, semi-mat, cremos, satinat: cum se aplică corect rujul în funcție de tipul său.

Mat, strălucitoar, cremoas: există atât de multe moduri de a aplica rujul, mai ales în funcție de finisajul lor. Pentru unele tipuri și pentru a crea anumite efecte pe buze, de fapt, vârfurile degetelor sunt suficiente, în alte cazuri veți avea nevoie de pensulă și corector, iar în alte cazuri direct rujul, potrivit unui articol scris de publicația Di Lei.

Cum se aplică rujul mat sau opac

Rujul opac sau mat este poate cel mai ales deoarece permite multe tipuri de aplicare și pentru a recrea diferite efecte. Acest tip de ruj se poate aplica direct din  stick sau, în funcție de consistența lui, îl poți aplica utilizând o pensulă. Important este să îl aplici când machiajul este deja terminat dar înainte de a aplica pudra pe față.

Procedând astfel, în caz de pete sau inexactități, puteți corecta eventualele erori cu o pensulă și puțin corector, apoi treceți pudra și fixați tot machiajul. Un truc pentru a aplica rujul mat cu ușurință și pentru a evita petele este să conturezi buzele cu un creion de aceeași culoare mai întâi, iar apoi să aplici rujul, pentru a avea un ghid. Procedând astfel, vei evita ca rujul să se strecoare între pliurile buzelor, mai ales dacă nu ai un contur atât de bine definit în mod natural.

Dacă vrei un efect foarte definit și precis, poți aplica rujul mat direct cu o pensulă de buze. Acest lucru vă va oferi mai mult control asupra formei și va fi mai greu să faceți greșeli .

Modul de aplicare: puneți câte puțin produs pe rând cu pensula, conturați marginile și apoi completați centrul. 

Tehnici de aplicare a rujului cremos

Tot pentru a aplica rujul cremos, poate cel mai iubit pentru că se aplică mai ușor chiar dacă mai puțin de durată, există diverse tehnici pentru a obține un efect de buze pline si definite, foarte natural sau chiar pentru a transforma un ruj cremos cu finisaj satinat într-un ruj mat.

Prima metodă, cea mai simplă, este să o aplici direct din stick pentru a contura buzele.Ca și în cazul rujului mat puteți aplica creionul de buze înainte de a aplica rujul cremos, sau aplicați rujul mai întâi și apoi finisați marginile cu vârful creionului. Din nou, te poți ajuta de o pensulă și un corector pentru a corecta eventualele greșeli din aplicare.

Pentru un efect foarte natural poți aplica rujul cu degetele, amestecând-o și dozând culoarea pentru a obține un efect foarte natural spre mai intens, dar cu margini nu prea definite. Dacă, în schimb, ai o culoare de ruj care îți place în mod deosebit și ți-ai dori să o faci opacă, trebuie doar să pui un șervețel pe buze și, cu o perie mare, să tamponezi puțină pudră.

Procedând astfel, va absorbi excesul de produs, iar pudra va face ca finisajul rujului tău să fie opac, făcându-l să dureze mult mai mult. Dacă culoarea și-a pierdut din intensitate cu acest pas, reaplicați-o și tamponați din nou cu un șervețel și pudră.

Ruj lichid: sfaturi de aplicare

Când vine vorba de aplicarea rujului, nu putem să nu amintim de cel lichid, cel mai durabil dintre toate. Punerea rujului lichid poate fi dificilă, mai ales dacă formula este foarte lichidă și tinde să curgă înainte să se usuce. Daca ai o dexteritate bună îl poți aplica direct cu aplicatorul din tub, dar ai grijă să aplici mai întâi în centrul buzelor pentru a descărca cea mai mare parte dint produs, ca mai apoi, cu ceea ce rămâne pe aplicator continui să îți definești conturul buzelor.

Două moduri de a aplica luciul de buze

Ultimul finisaj care lipsește este cel lucios, efect de oglindă sau vinil, dat de luciu. Aplicarea luciului este cu siguranță foarte ușoară. Aplică gloss-ul direct de la aplicator, asta dacă nu ai deja ruj pe buze, altfel riști să murdești pensula și, în cazul luciului transparent, să murdești și produsul.

Dacă, în schimb ai aplicat deja rujul și vrei să creezi un aspect de oglindă, ia o pensulă și aplică luciul de buze.

Iar dacă vrei să-ți mărești buzele fără filler și să le dai volum, după ce ai creat un machiaj ombré cu margini puțin mai închise și un interior mai deschis, aplică luciul doar în centru. Lumina se va reflecta acolo și buzele vor apărea imediat mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel