Data publicării:

Cum scăpăm de astenia de toamnă

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Te simți copleșit? Ai o stare de nestare și parcă ai dormi toată ziua? Nu ai poftă de mâncare, nici de viață. nici de ieșit cu prietenii? E posibil să fii "lovit" de astenia de toamnă. Iată ce poți face ca să te simți mai bine!

Astenia de toamnă este o stare de oboseală și lipsă de energie care apare adesea în perioada de tranziție de la vară la toamnă, ca urmare a scăderii duratei zilelor și a modificărilor de lumină. Poate fi însoțită de iritabilitate, dificultăți de concentrare și somnolență excesivă. Pentru a face față asteniei de toamnă și a-ți îmbunătăți starea generală de bine, poți aplica următoarele sfaturi recomandate de infobae.com:

Alimentație sănătoasă

Consumă o dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Evită excesul de dulciuri și alimentele procesate.

Exerciții fizice regulate

Efectuează exerciții fizice moderate în mod regulat, cum ar fi plimbările, alergarea, yoga sau gimnastica. Activitatea fizică ajută la eliberarea endorfinelor, îmbunătățind starea de spirit și energia.

Odihnă suficientă

Asigură-te că dormi suficient și că ai un program regulat de somn. Calitatea și durata somnului sunt esențiale pentru a combate oboseala și pentru a-ți menține energie pe parcursul zilei.

Expunerea la lumină naturală

Petrece timp în aer liber, la lumină naturală, mai ales în primele ore ale dimineții. Nu sta cu draperiile trase pe timpul zilei! Asta îți va accentua starea depresivă. Se știe că lumina naturală poate îmbunătăți nivelul de energie și starea de spirit.

Gestionarea stresului

Adoptă tehnici de gestionare a stresului cum ar fi meditația, respirația profundă sau yoga. Reducerea stresului contribuie la creșterea nivelului de energie și îmbunătățirea somnului.

Hidratare corespunzătoare

Asigură-te că bei suficientă apă pe parcursul zilei, deoarece hidratarea adecvată poate influența nivelul de energie și starea de sănătate.

Suplimente alimentare

Dacă este necesar, poți lua suplimente alimentare cu vitamine și minerale esențiale, după consultarea cu un specialist.

Planificare a activităților

Organizează-ți agenda și stabilește obiective realiste, evitând supraaglomerarea cu sarcini și activități.

Socializare și relaxare

Petrece timp cu prietenii și familia, implică-te în activități recreative și relaxante care îți aduc bucurie și relaxare.

Dacă simptomele persistă sau se agravează, este important să consulți un medic pentru evaluare și recomandări adecvate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel