Cum să-ți cureți casa în 8 minute: urmează acest algoritm clar de acțiuni
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să-ți cureți casa în 8 minute, urmează acest algoritm clar de acțiuni. Sursa - pixabay.com
Cum să-ți cureți casa în 8 minute, urmează acest algoritm clar de acțiuni. Sursa - pixabay.com
Dacă oaspeții sunt literalmente în prag, atunci, desigur, nu vorbim despre o curățenie generală. 

Mai degrabă, trebuie să încerci să creezi aspectul de curățenie și ordine și, pentru a face acest lucru rapid, trebuie să urmezi un algoritm clar de  acțiuni. Pentru a curăța rapid apartamentul, concentrează-te pe mai multe zone: bucătărie, sufragerie și baie. 

Aprinde lumânări parfumate. Poate că acest sfat ți se va părea ciudat, pentru că un miros plăcut nu va adăuga curățenie și ordine, dar chiar funcționează. Dacă casa miroase bine, atunci arată confortabil și dă impresia că ai făcut curățenie generală.

Când aprinzi lumânări, încearcă să folosești aceleași arome în toate camerele pentru a evita amestecul diferitelor mirosuri. Așează lumânările lângă perdele și draperii, astfel încât materialele să poată absorbi parfumul lumânării, dar țineți cont de siguranța la incendiu.

Știți de ce gospodinele pun sare în prag? Trucul care rezolvă o problemă pe care o avem cu toții

Curăță blatul din bucătărie și vasele murdare. Bucătăria este unul dintre locurile în care poți  invita oaspeții să ia masa. Așadar, al doilea pas este să curăți blatul din bucătărie și să speli vasele murdare. Este posibil să nu ai suficient timp pentru a spăla vasele, dar poți doar să pui vasele murdare în mașina de spălat vase. Dacă nu ai mașină de spălat vasele, lasă-le în chiuvetă după ce l-ai clătit cu apă și săpun lichid pentru a ascunde murdăria. Îndepărtează, de asemenea, toate obiectele inutile, resturile de mâncare și aparatele electrocasnice de pe blatul bucătăriei.

Unele gospodine pun sticle de apă în congelator: trucul care le salvează de o problemă mare

Un alt loc important este masa de bucătărie. Va fi jenant dacă oaspeții observă resturi de mâncare sau firimituri pe ea. Șterge masa cu o cârpă umedă și săpun lichid. Apoi folosește o cârpă uscată pentru a o lustrui. Poți pune o vază cu flori în centrul mesei sau un ghiveci.

Scoate gunoiul din camera de zi. Sufrageria este una dintre cele mai folosite încăperi din casă și deci cea mai murdară și aglomerată. Începe prin a pune deoparte jucăriile copiilor. Așează telecomenzile și cărțile uniform, îndreaptă cuvertura de pe canapea și așează frumos pernele. Apoi șterge rapid praful de pe suprafețele principale cu o cârpă umedă. 

Obiectele și suprafețele din casă, care nu pot fi șterse cu șervețele de hârtie. Este o mare greșeală

Fă ordine în baie. Curăță rapid praful din baie cu o cârpă mică. Înlocuiește prosoapele cu altele noi, deoarece oaspeții ar putea avea nevoie de ele. 

O toaletă murdară va lăsa o impresie proastă, așa că aplică un detergent pe vasul de toaletă.  Șterge capacul și colacul toaletei. Apoi spală toaleta și ștergeți detergentul de pe capac. Șterge oglinda și spălă chiuveta. Nu uita să curăți robinetele cu apă cu săpun. Verifică dacă există o rolă de hârtie igienică de rezervă. 

Aspiră toate suprafețele. Nu uita să aspiri toate zonele enumerate și dacă mai ai ceva timp, poți șterge mai bine praful. Verifică locurile pe care le-ai ratat, cum ar fi rafturile de cărți. Verifică perdelele pentru a te asigura că sunt bine adunate sau îndreptate. Fă loc pe hol pentru hainele și pantofii oaspeților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel