Cum să supraviețuiești de Ziua Îndrăgostiților fără romantism
Ziua Îndrăgostiților poate fi dificilă pentru persoanele singure, dar este important să păstrezi lucrurile în perspectivă, spune un expert.
"Persoanele care nu au un soț sau partener romantic se pot simți singuri, tristi sau părăsiți în timp ce oamenii din jurul lor planifică evenimente și cadouri speciale pentru jumătățile lor", a spus dr. Jeffrey Borenstein, președinte și CEO al Fundației de Cercetare Brain & Behavior din New York pentru MedicineNet.
Cu toate acestea, există sfaturi practice pentru cei care sunt singuri în această zi.
"Unii oameni încearcă să lupte împotriva sentimentelor negative, făcând lucruri precum mâncatul excesiv sau consumul de alcol, dar asta nu face decât să îi facă să se simtă și mai rău. Este mai bine să faci lucruri pozitive, cum ar fi exercițiile fizice, care declanșează eliberarea de substanțe chimice naturale care îți stimulează starea de spirit", a mai spus Borenstein.
O altă sugestie a medicului este să vă concentrați asupra lucrurilor care vă fac fericit, în loc să vă gândiți la ceea ce vă lipsește.
Mai triști și din cauza lipsei de lumină
De exemplu, fii recunoscător pentru relațiile bune din viața ta. Ați putea să planificați o ieșire cu alți prieteni singuri sau membri ai familiei pentru a face ceva amuzant, Borenstein a sugerat.
El a menționat că Ziua Îndrăgostiților coincide cu zilele scurtate în multe părți ale lumii. Această lipsă de lumină naturală poate duce la o afecțiune numită tulburare afectivă sezonieră, un tip de depresie care apare în timpul iernii. Tratamentele includ terapia ușoară, consiliere și medicamente.
„A fi trist de Ziua Îndrăgostiților este diferit de a fi deprimat", a spus Borenstein.
"Ziua Îndrăgostiților este o sărbătoare provocatoare pentru mulți oameni, chiar și pentru cei care au un partener sau soț cu care să sărbătorească. Dar dacă simptomele depresiei sunt frecvente, acesta este un semn pentru a căuta ajutor profesional", a adăugat el.
"Cel mai important mesaj este că depresia este tratabilă și oamenii nu ar trebui să sufere în tăcere; ar trebui să caute ajutor", a spus Borenstein.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News