Cum să scapi pentru totdeauna de gândacii de bucătărie: 4 metode eficiente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să scapi pentru totdeauna de gândacii de bucătărie,  4 metode eficiente. Sursa - pixabay.com
Cum să scapi pentru totdeauna de gândacii de bucătărie, 4 metode eficiente. Sursa - pixabay.com
Gândacii pot apărea în orice apartament din diverse motive: de la nerespectarea curățeniei în bucătărie până la vecini iresponsabili, care își transformă casa într-o ghenă de gunoi.

De aceea este important să lupți cu insectele, pentru a scăpa definitiv de ele. Nu este greu să stabilești cum au ajuns gândacii în casă.

Gândacii apar dacă lași pe masă mâncare neacoperită sau o băltoacă de apă lângă chiuvetă, frigider sau în baie, deoarece insectele sunt atrase de umezeală și murdărie.

Chiuveta din oțel inoxidabil va fi ca nouă. Gospodinele pricepute folosesc o metodă originală

Există mai multe remedii populare, care combat gândacii de bucătărie. Iată cele mai eficiente dintre ele.

Acid boric. Acest produs este considerat o otravă puternică, căreia niciun gândac nu-i va rezista. Substanța intră în corpul insectei și îi afectează sistemul nervos, ca urmare, gândacul este paralizat și, mai târziu, moare.

Iată cum se folosește acidul boric: presară pulberea de-a lungul pereților camerei, în spatele toaletei, a chiuvetei și dușului. De asemenea, poți amesteca acidul boric cu un gălbenuș de ou, zahăr sau făină. Rulează mici bile și plasează-le în diferite locuri din apartament. 

Cea mai murdară tigaie poate fi curățată cu un pahar de apă: un truc cu care vei economisi detergent

Al doilea remediu popular este amoniacul. Substanța are un miros foarte puternic, care alungă insectele. Gândacii vor fugi dintr-o cameră în care miroase a amoniac. Pentru a alunga gândacii din casă, trebuie doar să adăugați amoniac în apă și apoi să speli podelele și toate celelalte suprafețe din casă cu această apă.

De ce trebuie să pui un burete pentru vase în cuptorul cu microunde: secretul gospodinelor cu experiență

Gândacii de bucătărie nu tolerează  temperaturile scăzute. Adică, dacă temperatura din casă este sub 7 grade, gândacii nu se mai înmulțesc.  Desigur, nu poți locui într-o casă în care este frig, dar poți crea aceste condiții, mai ales iarna. 

Doar deschide ferestrele pentru câteva zile, astfel încât apartamentul să înghețe bine și gândacii vor pleca singuri.

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea

O altă metodă este o capcană, pentru insecte. Se ia un borcan cu gât larg și se unge în interior cu grăsime sau vaselină. Pune pe fundul vasului bucățele de pâine, biscuiți sau zahăr. Insectele vor veni în fugă la mâncare, dar nu vor mai putea ieși și vor rămâne blocate în borcan. Toarnă peste gândacii prinși apă clocotită sau un insecticid. 

 

Covorașul din baie, incubator pentru mucegai și bacterii. Cum trebuie să-l spălați corect

 

Mulți cred că toaleta este zona din casă, considerată incubator pentru microbi și bacterii. Dar această părere este total greșită. Covorul din baie este obiectul plin de bacterii și microbi. Unele studii au demonstrat că acest element al interiorului poate deveni un pericol pentru sănătatea noastră.

Atunci când faceți curățenie în baie, nu trebuie să neglijați covorașul, care trebuie spălat regulat. În caz contrar, există riscul apariției ciupercilor și a mucegaiului. 

Gospodinele cu experiență recomandă curățarea covorului la fiecare 2-3 săptămâni. Un produs din microfibră poate fi spălat la mașină la temperatură scăzută (30-40 de grade).

Îndepărtează ușor petele de sos și de cafea de pe fețele de masă și prosoape: iată o metodă ideală

În acest caz, este important să adăugați un detergent moale de rufe. Covorașul din baie se usucă într-un loc răcoros. Iarna, poate fi scos pe balcon sau în curte.

Și covorașele din cauciuc pot fi, de asemenea, spălate. Dar este important să rețineți că temperatura apei nu trebuie să depășească 40 de grade, altfel covorul se va deteriora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel