Data publicării:

Cum să scapi pentru totdeauna de acnee, dacă aceasta nu a dispărut nici în perioada adultă

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Acneea este considerată o problemă la adolescență, dar în realitate aceasta poate să apară și la vârsta adultă și este chiar o problemă comună.  

Alegeri prezidentiale 2024

Acneea poate persista până la 50 de ani în unele cazuri și, deși poate fi o provocare, există tratamente care ajută la eliminarea și gestionarea problemei. 

Dr. Kellie Reed, MD, dermatolog certificat la Westlake Dermatology, Austin spune: „Cauza acneei la adulți este multifactorială, adesea apare din cauza genei, producției de sebum, hormonilor, bacteriilor, porilor înfundați, celulelor „lipicioase” ale pielii, stres, produse de îngrijire a părului și a pielii sau poate fi chiar un efect secundar al medicamentelor. 

Dieta poate juca un rol la unele persoane. Cei cu risc mai mare de a dezvolta acnee pot avea tulburări endocrine, cum ar fi PCOS (sindromul ovarian polichistic)."

Spălați-vă fața de două ori pe zi!

Dr. Loucas recomandă: „Spălarea regulată cu un demachiant ușor de două ori pe zi este importantă. Acest lucru ajută la prevenirea blocării porilor. Utilizarea astringentelor, exfolianților și săpunurilor puternice pentru acnee, de obicei, nu sunt necesare și adesea duc la uscarea și iritarea pielii."

Utilizați creme pe bază de retinol

Potrivit doctorului Loucas, „Folosirea cremelor pe bază de retinol sau retinoid poate ajuta la menținerea suprafeței pielii sănătoase.” 

„Dezavantajul folosirii retinolilor și retinoizilor este că vă pot usca pielea, așa că începeți să le utilizați în cantități mici la două zile și, dacă sunt tolerate, apoi creșteți utilizarea zilnică împreună cu o cremă hidratantă. Alte produse care vă pot ajuta includ topice și antibiotice orale, acid azelaic, peroxizi de benzoil și alte terapii topice și orale pe bază de hormoni. Acestea necesită adesea o vizită la dermatologi pentru a obține rețete, dar pot fi foarte benefice."

Dr. Reed adaugă: „Cremele topice cu retinoizi ajută la înlăturarea celulele pielii „lipicioase” care pot duce la înfundarea porilor. Retinoizii ajută la turnover-ul pielii și ajută la prevenirea formării comedoanelor (precursoare ale acneei inflamatorii). ”

„Există diverse retinoide topice, dar o meta-analiză a 5 studii randomizate multicentrice, fără investigație, care au implicat 900 de pacienți, a confirmat că numărul total de leziuni faciale s-a redus cu 53% cu tretinoină 0,05% gel și 57% cu adapalen 0,1% gel”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel