Data actualizării:
Data publicării:

Cum să scapi de stres

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
stres
stres

“Nervii sunt la limită”- din păcate, majoritatea oamenilor moderni sunt familiarizați cu acestă condiție. Ce se întâmplă dacă meditația, auto-formarea și aromaterapia nu ajută? Cum să calmați nervii cu ajutorul remediilor la domiciliu și medicamentelor fără rețetă – găsiți în articolul nostru.

Care sunt cauzele stresului?

Tot mai mulți oameni se confruntă cu stresul la serviciu sau chiar acasă, ori cu anxietatea provocată de lipsa de predictibilitate, mai ales pe fondul pandemiei.

Stresul este considerat de majoritatea oamenilor un dușman puternic. În vârtejul de evenimente al vieții cotidiene este greu să te ferești de stres. Drumul zilnic la slujbă, cu mașină printr-un trafic infernal este un motiv de stres. Relațiile cu colegii, cu familia, situația de sănătate sau cea financiară, nemulțumirea de sine și multe altele sunt generatoare de stres. Chiar dacă nu avem motive ieșite din comun pentru a fi stresați, această încordare zilnică va determina organismul să ne trimită, la un moment dat, un semnal de alarmă.

Stresul simptome

În afară de tensiunea nervoasă, stresul este însoțit de o varietate vastă de simptome precum:



insomnia pe timp de noapte și somnolența în timpul zilei; 


oboseală cronică, care nu dispare nici dupa odihnă; 


modificări ale dispoziției, iritabilitate, anxietate, depresie, un sentiment de melancolie și deznădejde; 


scăderea poftei de mâncare, sau, dimpotrivă, crize de lăcomie; 


dureri de cap; 


transpirație excesivă; 


disfuncție erectilă la bărbați și scăderea libidoului la femei; 


tremor ale mâinilor. 

Stresul și anxietatea simptome – toate indică un dezechilibru al sistemului nervos autonom. Este important să cunoaștem că o astfel de condiție nu este doar o simplă tristețe, care nu are consecințe. Aceasta este o tensiune nervoasă excesivă, care, acumulându-se, provoacă reacții fizico-chimice patologice în interiorul corpului, epuizând rezervele sale. Prin urmare, este necesar să ne ajutăm organismul să facă față condiției date, începând  desigur “ de la cap”.

Deci, cum să te calmezi?

Preparatele sedative

După consultul medical, puteți achiziționa și începe administrarea preparatelor sedative “ușoare”, tincture sau siropuri. Medicul vă poate recomanda unul sau mai multe medicamente din următoarele grupuri:



 preparate pe bază de plante (Nervocalmin) 


 nootrope (Piracetam, Nootropil) 


 tranchilizante de zi-anxiolitice (Grandaxin) 


 suplimente alimentare și vitamine (Stresclin,Femarelle, Calmogen, Equilibra, ALAnerv, magneziu etc.) 

Oamenii moderni tot mai des apelează la suplimente alimentare. Aceste produse au la bază o formulă echilibrată de substanțe bioactive care ajută la relaxarea psihică și la instalarea stării de calm. Drept exemplu este Stresclin

Toate aceste medicamente pot fi procurate cu ușurință la orice farmacie, sau online (o varietate mare de platforme precum Liki24 etc.)

IMPORTANT!!! Orice sedativ, ca și toate celelalte produse farmaceutice, au anumite contraindicații la administrare, precum și posibile efecte adverse. Prin urmare, înainte de a începe tratamentul, citiți cu atenție instrucțiunile și în caz de disconfort, încetați administrarea medicamentului și consultați un medic.

Dacă medicamentele din grupele enumerate anterior nu ajută, dar în același timp ați terminat cursul complet de tratament – informați medicul   d-voastră. Poate el o să vă elibereze un sedativ cu prescripție medicală.

Tratament stres în condiții casnice

Printre produsele cu eficacitate dovedită în întărirea sistemului nervos, sunt de remarcat:



cacao și ciocolata neagră; 


fasole și alte leguminoase; 


fructe de pădure – în special căpșunele, zmeura și afine; 


suc de vișine; 


nuci – în special migdale; 


banana; 


pâine integrală; 


pește gras; 


avocado; 


țelină; 


ovăz verde (decoct din el); 

În plus, vă pot veni în ajutor ceaiurile din plante cu mușețel, mentă, balsam de lămâie, lavandă, ghimbir etc.Puteți să adaugați câte puțină miere în băuturi, întrucât mierea în sine este foarte bună pentru calmarea nervilor.

Nu uitați că tot efectul benefic pe care îl dau sedativele și produsele alimentare, poate fi complet distrus dacă abuzați de cafea puternică, alcool și fumat. Aceștia sunt principalii “ trei piloni” care provoacă nervozitate și alte dezechilibre ale sistemului nervos.

Scapă de stres și te vei simți sănătos fizic și mental!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel