Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Cum să recunoști mierea falsă. Trucul simplu care te ajută

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Miere falsă
Miere falsă

Mierea este un superaliment cunoscut de secole pentru numeroasele sale beneficii asupra organismului. Conținutul său antioxidant și bogăția sa în nutrienți fac din miere un antiinflamator recomandat pentru tratamentul mai multor patologii. 

Mierea pură este cea produsă direct de albine. Este plină de minerale și enzime. În general, o vei găsi însoțită de eticheta „naturală” sau „organică”, dar trebuie totuși să fii atentă să citești ingredientele de pe etichete.

Ce este „mierea falsă”?

"Mierea falsă" este mierea industrială fabricată artificial de companii, care este adesea un amestec mai mult sau mai puțin concentrat de fructoză, amidon, suc, zahăr și glucoză, ale cărei beneficii sunt mult mai mici în comparație cu versiunea sa originală.  

La ce trebuie să fim atenți?

1. Vâscozitate

Unul dintre primele aspecte în verificarea purității mierii este vâscozitatea acesteia. Mierea industrială este destul de lipicioasă din cauza conținutului său de îndulcitori, însă mierea pură nu este lipicioasă. 

2. Textură

Mierea pură are o textură densă și groasă la atingere, în timp ce mierea falsă este mai lichidă și, prin urmare, se revarsă mai repede. 

3. Miros

Mierea pură are adesea un miros floral, plăcut, mai ales dacă are la bază elemente precum floarea de portocal, menta sau lavanda. Mierea industrială nu are miros.

4. Căldură

Dacă o pui pe foc, mierea pură tinde să se îngroașe pentru a forma un sos caramelizat, în timp ce mierea falsă va crea spume și bule fără să se caramelizeze.

5. Testul pâinii

Dacă întinzi miere pe o felie de pâine, cea pură se va întări rapid și se va usca pe aluat în mai puțin de un minut. Nu același lucru este valabil pentru mierea contrafăcută. 

6. Dizolvare

Mierea naturală nu este solubilă în apă și se va așeza pe fundul paharului dacă este amestecată cu acest element. Pe de altă parte, mierea falsă se dizolvă mai ușor în apă și adesea dispare fără a lăsa urme, aproape instantaneu în apă, ceea ce este sinonim cu impuritatea sa. 

7. Testul chibritului

Încearcă să ții un chibrit aprins în miere, dacă aceasta din urmă este pură, vei vedea scântei pe suprafața sa. Dacă este falsă, flacăra se va stinge foarte ușor din cauza umidității sale ridicate. Citiți mai multe pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel