Cum să răspunzi la insulte: sfatul genial al filosofului persan Omar Khayam
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să răspunzi la insulte, sfatul genial al filosofului persan Omar Khayam. Sursa foto: freepik.com
Cum să răspunzi la insulte, sfatul genial al filosofului persan Omar Khayam. Sursa foto: freepik.com
Filosoful persan de renume mondial Omar Khayam a devenit celebru ca autor al unor tratate științifice de filozofie, istorie, astronomie, medicină, geometrie, algebră.

Omar Khayam a fost apreciat pentru înțelepciunea extraordinară pe care a împărtășit-o altora. Citatele sale au devenit eterne, Omar Khayam fiind catalogat drept unul din cei mai celebri filosofi orientali.

Una dintre poveștile care i s-au întâmplat lui Khayam demonstrează atitudinea lui față de insulte.

Un bărbat de pe stradă a început să-l insulte pe Khayam, numindu-l bețiv și ateu. El doar a zâmbit.  O persoană bogată, care a urmărit această scenă, a fost surprinsă de o astfel de reacție și l-a întrebat  cum poate îndura cu calm astfel de insulte.

Cinci obiceiuri care îți epuizează energia și îți fură fericirea. Renunță la ele și bucură-te de ziua de azi!

Drept răspuns, filozoful l-a invitat pe bărbatul bogat să meargă cu el într-o magazie prăfuită. Acolo, Khayam a găsit un halat uzat și găurit și i l-a oferit interlocutorului său să-l poarte în loc de hainele luxoase. Bogatul s-a indignat de o asemenea propunere și a aruncat furios halatul.

"Vezi, nu ai vrut să îmbraci zdrențe. În același fel, nici eu nu am dat importanță cuvintelor urâte pe care mi le-a aruncat omul", a remarcat calm Khayam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel