Cum să nu te îngrași în perioada sărbătorilor de iarnă, mâncând de toate? Trei trucuri dovedite
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să nu te îngrași în perioada sărbătorilor de iarnă, mâncând de toate. Trei trucuri dovedite. Sursa foto: freepik.com
Cum să nu te îngrași în perioada sărbătorilor de iarnă, mâncând de toate. Trei trucuri dovedite. Sursa foto: freepik.com
Îți este frică că te vei îngrășa în timpul sărbătorilor de iarnă? Sentimentul este comun pentru majoritatea doamnelor și domnișoarelor, de aceea este bine să știi câteva lucruri.  

Mesele îmbelșugate de sărbători pot lăsa urme pe siluetă. Dacă nu există contraindicații, sfatul general al nutriționiștilor este să te bucurați de mesele în familie, dar să nu exagerezi cu mâncarea și alcoolul. Poți mânca câte puțin din toate bucatele, fără să-ți fie frică de kilogramele în plus. Totuși, adoptarea unor trucuri te pot ajuta să nu exagerezi cu mâncarea și alcoolul. 

Rodia reduce tensiunea arterială și îmbunătățește memoria: 8 motive pentru a adăuga acest fruct în dieta zilnică

Primul truc. Evită viața sedentară. Cei care practică sportul în mod regulat știu că sălile de sport se închid de sărbători. Mulți tind să-și ia perioade lungi de vacanță, renunțând la activitatea fizică. 

Cei care aleg canapeaua în timpul liber ar putea profita de ocazie pentru a schimba lucrurile. O plimbare rapidă de o jumătate de oră este suficientă pentru a arde câteva calorii și pentru a te bucura de toate beneficiile mișcării.  

Cauzele îmbătrânirii premature a pielii în timpul iernii: cum să încetinești procesul și schimbările

Trucul 2. Bea multă apă. O poți face chiar și la masă, când ești împreună cu rudele. Acest lucru îți permite să eviți consumul unei cantități mari de alcool, mai ales că, dacă este consumat în exces, alcoolul nu este un aliat al sănătății și nici al siluetei. Consumul de apă în timpul meselor (până la 600-700 ml) ajută digestia. 

Dacă bei mai mult, singura contraindicație ar putea fi o prelungire a proceselor digestive, din cauza sucurilor gastrice diluate. Pe de altă parte, consumul de apă, înainte de masă, ar putea promova un sentiment de sațietate. 

Trei plante, dăruite tradițional de Crăciun, trebuie eliminate imediat din casă: sunt toxice

Trucul 3. Ascultă-ți corpul și mănâncă rațional. Fiecare trebuie să recunoască semnele de sațietate. Dar, mai presus de toate, trebuie să ai grijă la cantitatea bucatelor pe care le mănânci. Adică încearcă să mănânci de toate, dar nu în cantități exagerate. Mâncarea consumată din lăcomie psihologică trebuie evitată.

Prin urmare, merită să te bucuri de mesele de Crăciun, știind că există câteva trucuri care te pot ajuta. Micile alegeri nu-ți vor strica sărbătorile de Crăciun și te vei simți bine alături de familie și prieteni, cu care vei face schimb de cadouri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel