Data publicării:

Cum să nu fii păcălit în timpul epidemiei de Covid-19. Trei sfaturi pe care trebuie să le știi mereu

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Crizele publice sunt momentele în care hackerii și scammerii sunt gata să atace și să profite de frica oamenilor.

Crizele publice sunt momentele în care hackerii și scammerii sunt gata să atace și să profite de frica oamenilor, conform Cnet. Odată cu pandemia de coronavirus, Agenția de securitate cibernetică a Statelor Unite (CISA) a transmis mai multe avertizări clasice în legătură cu atacurile uzuale ale răufăcătorilor online.

„Actorii cibernetici pot trimite emailuri cu atașamente malițioase sau linkuri către site-uri frauduloase, pentru a păcăli victimele în a-și expune informații sensibile sau a dona către carități fraudulente", a transmis CISA. „Exersați precauția când vă întâlniți cu emailuri care au ca subiect COVID-19 în subiect, atașament sau hyperlink, dar fiți foarte atenți și pe social media, atunci când există texte sau manifeste legate de COVID-19".

Emailurile nesolicitate

Emailurile pe care nu le-ați cerut, care vă pun să apăsați pe un atașament, ar trebui să fie un semn de alarmă oricând vă verificați inbox-ul. Cu toate acestea, metoda funcționează în continuare, iar utilizatorii își pierd datele de înregistrare zilnic.

Pentru a fi siguri că nu vă infectați din greșeală cu viruși, opriți opțiunea care descarcă automat toate atașamentele.

Aveți grijă la cauzele suspicioase

În timpul unui dezastru natural sau a unei epidemii, simțim nevoia să ne implicăm și să apelăm la portofele pentru a ajuta. Însă, înainte să facem acest lucru, trebuie să ne asigurăm că donăm unei cauze reale, nu unui prăduitor de conturi.

Pentru a vă proteja, căutați cât mai multe informații, pe Internet, despre caritate. Așa puteți afla dacă există suspiciuni despre fond sau nu.

Surse sigure

Multe grupuri de Facebook oferă presupuse „remedii naturale" pentru COVID-19, iar restul Internetului este plin de experți în sănătate autopropuși. În timp ce e dificil să vedem ce este adevărat și ce nu este adevărat, dacă sursele nu sunt menționate, există câteva metode de a ne informa corect:

- Dacă sunteți pe un grup, duceți-vă la secțiunea „despre". Acolo puteți vedea dacă numele s-a schimbat recent pentru a urma trendurile crizelor. De exemplu, „criza de ebola" s-a schimbat în „criza de covid-19".

- Fiți atent la sursele oficiale ale Internetului, incluzând conturi adevărate ale site-urile de știri reale și ale reporterilor lor. Evitați pe cât posibil informațiile politicienilor.

- Dacă un site spune că este un site guvernamental, URL-ul trebuie să conțină .gov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel