Cum să îți păstrezi sănătatea tenului și a pielii pe timpul iernii. TOP CINCI sfaturi
Perioada iernii poate fi o adevărată provocare pentru pielea și tenul nostru. Cum putem să ne îngrijim.
Vremea rece lasă tenul tern, uscat și deshidratat. Temperaturile scăzute din exterior și încălzirea centrală în interior, fluctuațiile pot afecta pielea, scalpul, picioarele și mâinile noastre, privându-le de umiditate.
Alice Henshaw este expertă în dermatologie și probleme de îngrijire ale pielii, dar și proprietara unui salon de înfrumusețare. Aceasta a oferit sfaturile sale de top și recomandări pentru produse care să sprijine îngrijirea și să reechilibreze pielea în această iarnă, scrie Daily Mail.
”Iarna poate chiar să-și pună amprenta asupra pielii noastre, lăsând-o să pară ternă și obosită”, spune Alice, adăugând: ”Prevenirea problemelor pielii lipsite de strălucire poate fi la fel de ușoară precum schimbarea rutinei de îngrijire a pielii și optarea pentru produse mai bogate în nutrienți și mai hrănitoare”.
1. Evitați demachiantele dure
Indiferent dacă purtați sau nu machiaj, curățarea tenului este cel mai important pas din rutina de îngrijire a pielii, eliminând orice urmă de murdărie, poluare și exces de ulei. Și în lunile mai reci, este deosebit de important să folosiți un demachiant care ajută la reținerea uleiurilor naturale ale pielii.
”Înlocuirea produsului de curățare obișnuit cu un balsam sau gel blând poate face minuni pentru pielea ta. Asigurați-vă că aruncați orice săpun pentru față cu ingrediente uscate, cum ar fi parfumuri sau aditivi, în favoarea celor cu musetel sau fulgi de ovăz”, spune Alice.
2. Încearcă un tratament facial hidratant
Pentru cei care se luptă cu problemele tenului tern și lipsit de strălucire, folosind numai rutina de îngrijire a pielii, Alice recomandă hidratarea injectabilă folosind stimulente precum acidul hialuronic.
”Încălzirea centrală usucă aerul și, prin urmare, pielea. Pielea are nevoie de umiditate pentru a menține un aspect moale și strălucitor și pentru a reduce liniile fine și ridurile. Pentru a combate deshidratarea iernii, un tratament injectabil cu acid hialuronic, precum Juvederm Volite este ideal. Acest tratament este un tratament injectabil inovator conceput pentru a îmbunătăți calitatea pielii timp de până la nouă luni. Acesta nu este un filler dermic”, subliniază Alice, pentru a diferenția acidul hialuronic de umplere. ”Este un gel pentru piele cu acid hialuronic (HA). Volite este injectat în straturile mijlocii ale dermei în multe locuri pentru a hrăni tenul din interior spre exterior. Volite este potrivit pentru toate vârstele și tipurile de piele” mai spune ea.
3. Adaugă o mască de față în rutina ta
Atunci când pielea ta are nevoie de ceva mai multă grijă, o mască hidratantă este un adevărat booster al pielii, împrospătează, hidratează și revigorează pielea uscată în câteva minute. Măștile hidratante inspirate din tratamentele specifice clinicilor, care conțin molecule de acid hialuronic de dimensiuni nanometrice, ajută la pătrunderea în straturile mai profunde ale pielii pentru rezultate mai bune.
„Știm cu toții că acidul hialuronic (HA) este un ingredient obligatoriu în acest moment al anului. Acest acid natural, inteligent, reține de 1000 de ori greutatea proprie în apă, pentru a hidrata instantaneu pielea însetată”, spune Alice.
4. Folosește uleiuri de baie în loc de spumant
Dacă aveți pielea uscată, deshidratată, Alice recomandă „îmbunătățirea experienței de baie folosind câteva picături de ulei de baie” pentru o piele mai fină și hidratată. Acest lucru se datorează faptului că unele formulări pentru baie cu spumă sunt foarte parfumate, ceea ce poate provoca iritații ale pielii.
5. Folosiți o perie pe pielea uscată
Pentru a îmbunătăți nuanța și textura pielii, Alice recomandă utilizarea unei perii de corp din fibre naturale pe pielea uscată înainte de baie sau duș pentru a stimula circulația și pentru a exfolia pielea aspră și uscată.
”Acțiunea periajului uscat este excelentă pentru exfolierea pielii uscate de iarnă”, spune Alice. „Periajul uscat nu numai că desfunda porii în procesul de exfoliere, dar ajută și la detoxifierea pielii prin creșterea circulației sanguine, favorizând drenajul”, a mai spus experta în frumusețe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News