Data publicării:

Cum să îți găsești online imaginile furate. Acest site web găsește toate fotografiile tale

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Matilda Wormwood/ Pexels
Fotografie de la Matilda Wormwood/ Pexels
Printr-un sistem de Inteligență Artificială, acest site poate urmări toate fotografiile tale publicate vreodată pe internet.

Ai căutat cu răbdare locația, ți-ai selectat cel mai bun echipament, ai folosit la perfecțiune tehnicile fotografice învățate și perfecționate cu greu. Și ai făcut o fotografie frumoasă. Cu adevărat o operă de artă. Această fotografie a meritat să fie împărtășită lumii și așa ați făcut. A meritat: zeci, sute de comentarii entuziaste pe toate platformele.

De multe ori însă, există posibilitatea ca fotografiile d-voastră să fie ”furate” de alți utilizatori, incusiv fotografiile de profil postate pe canalele social media.

Iată un instrument online pentru a urmări orice utilizare neautorizată a fotografiilor dvs.

Acest lucru este posibil de PimEyes, un site care vă permite să încărcați o imagine pentru a o căuta pe internet prin analiza datelor sale biometrice, prin tehnologii de recunoaștere facială care exploatează inteligența artificială.

Potrivit Supereva, site-ul a fost promovat ca o modalitate de a ajuta oamenii să găsească conținut despre ei disponibil pe web pentru a se proteja de ”escrocii și hoții de identitate”. Odată ce imaginile au fost interceptate, de fapt, subiectul poate proceda autonom la anularea definitivă a acestora, contra cost.

Pe de altă parte, însă, trasabilitatea ușoară a imaginilor s-ar putea dovedi a fi un călcâi al lui Ahile pentru sistem. Temerile, în special, sunt legate de potențiala utilizare rău intenționată a acestei platforme de către infractorii și mai ales stalkeri, care ar putea avea de fapt acces la o cantitate enormă de informații.

De fapt, este suficient să încărcați o fotografie care va fi folosită pentru a opera o căutare pe net și a găsi toate fotografiile cu același subiect, chiar dacă este în mijlocul unei mulțimi de oameni.

Site-ul este plătit: abonamentul de bază costă puțin sub 80 de lei pe lună, în timp ce versiunea pro este aproape de 160 de lei pe lună. Ce crezi despre asta?

Citește și: Justwatch, un nou serviciu online care îţi permite să găseşti filme şi seriale, legal şi gratis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel