Data actualizării:
Data publicării:

Cum să îi transmiți pisicii că o iubești

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Probabil te-ai gândit la ce trebuie să faci ca să comunici cu pisica ta într-un mod pe care îl va înțelege. Iată câteva modalități prin care îi poți arăta că o iubești.

Clipește lent 

Știai că pisicile transmit încrederea și relaxarea printr-o privire simplă? Unii îi spun „clipit lent”, alții îl numesc „săruturi de pisică.” Indiferent de numele său, vei constata că este un gest simplu de făcut: Privește-ți pisica, închizând încet ochii pe jumătate și apoi deschizându-i încet din nou. Astfel spui „Te iubesc” în limbajul pisicii!

Creează o rutină

Construirea încrederii înseamnă să fii stăpânul de încredere pe care pisica ta știe că se poate baza. Joey Lusvardi, consultant certificat în comportamentul pisicilor, sugerează stabilirea unei rutine, cum ar fi orele de masă, sesiuni regulate de joacă urmate de gustări gustoase și chiar momente relaxante pentru îmbrățișări sau îngrijire.

„Pisicile prosperă atunci când lumea lor este previzibilă”, spune el. „Păstrând lucrurile cât mai consistente posibil pentru pisica ta, aceasta va avea o idee destul de bună despre ce urmează să se întâmple, ceea ce oferă un sentiment de siguranță.”, a mai spus acesta. 

2. Sursa foto... (pisica-dormind_71628300.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @elen-nika

Comunică constant

Semnalele contradictorii nu sunt benefice pentru nicio relație, inclusiv pentru cea cu pisica ta. „Vor fi doar confuze și tu vei sfârși frustrat”, spune Lusvardi. Odată ce stabilești o regulă în casă, este important să te asiguri că toată lumea este pe aceeași lungime de undă.

De exemplu, Lusvardi menționează folosirea mâinilor pentru a te juca cu pisica ta: „Dacă majoritatea oamenilor evită să folosească mâinile pentru a se juca, dar un membru al gospodăriei încă se joacă cu pisica folosind mâinile, pisica primește semnale contradictorii.”, spune acesta. 

Joacă-te cu pisica ta

Cele mai bune jocuri pe care le poți juca cu pisica ta sunt cele de vânătoare și prindere. O modalitate bună de a face asta este un joc interactiv cu jucării care se mișcă energic sau se târăsc. Când pisica ta este obosită și a "prins" suficient prada, o poți răsplăti cu o gustare!

Oferă-i mese nutritive

Hrănește-o cu o dietă echilibrată și nutritivă, bogată în proteine animale. Pentru un element suplimentar de distracție în timpul meselor, ia în considerare utilizarea puzzle-urilor alimentare sau a covorașelor pentru hrănire. Pentru a afla mai multe despre dieta ideală a pisicii tale sau cât de mult și cât de des să o hrănești, consultă medicul veterinar. Ei te pot ajuta să selectezi o hrană de înaltă calitate care să se potrivească nevoilor individuale ale pisicii tale, potrivit Petmd.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel