Data publicării:

Cum să consumăm corect castraveţii. Există un tip care trebuie mâncat mai puțin

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Marta Dzedyshko: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/estompare-ince-o-are-verde-proaspat-2775838/
Fotografie de la Marta Dzedyshko: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/estompare-ince-o-are-verde-proaspat-2775838/

Nutriţionistul ne recomnandă cum să consumăm corect castraveţii.

Castraveţii sunt unul dintre cele mai populare produse, dar ca aceştia să fie benefici pentru sănătate, merită să luaţi în considerare câteva aspecte importante atunci când îi utilizaţi, a declarat nutriţionistul şi fitoterapeutul Anjelika Duval.

Potrivit medicului, cea mai valoroasă proprietate a castraveţilor este conţinutul ridicat de potasiu, care elimină excesul de apă din organism, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. În acelaşi timp, castraveţii proaspeţi din propria grădină vor fi mult mai sănătoşi - pentru că ştim exact ce fel de îngrăşăminte au fost folosite şi cum au fost stropiţi. De modul în care au fost stropiţi, a remarcat Duval, depinde compoziţia castraveţilor şi conţinutul de minerale utile din legumă.

Castraveţii cumpăraţi este mai indicat să fie curăţaţi de coajă, consideră expertul, deoarece nitraţii şi alte substanţe care fac parte din îngrăşăminte se acumulează în coajă.

De asemenea, nu trebuie să abuzaţi de castraveţii muraţi, mai ales seara sau pe timpul nopţii, deoarece sodiul pe care îl conţin reţine apa în organism şi duce la umflarea articulaţiilor şi la creşterea tensiunii.

În acelaşi timp, limonada făcută din suc de castraveţi poate ajuta la normalizarea tensiunii arteriale la persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Pentru a face acest lucru, trebuie să folosiţi suc de castraveţi în proporţii egale jumătate suc, jumătate de apă minerală şi să adăugaţi mentă şi suc de portocale. În perioada toridă a verii, în acest mod putem scăpa de hipertensiunea arterială şi ne putem simţi mult mai bine, a notat medicul, conform Rador.

VEZI ȘI: Vrei tenul perfect ca și când ai avea un filtru de pe Instagram? Nimeni nu o să știe că te-ai dat cu ceva pentru că arată foarte natural

Rutina de zi, pentru un ten de vedetă, este foarte simplă și se face în două minute.

Este nevoie de doar două minute pentru a radia și pentru ca, la bătrânețe, tenul să ne mulțumească.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, a vorbit despre rutina de îngrijire a tenului.

„Dacă seara demachierea a fost făcută în doi pași, dimineața putem folosi doar o apă micelară pentru curățarea pielii. Se presupune că seara ne-am demachiat ca la carte, iar dimineața putem aplica strict o cremă micelară dedicată tipului de ten pe care îl avem. 

După ce am făcut curățarea pe toată pielea feței, recomand spray-urile care au un ingredient pur super concentrat. De exemplu, pentru zi, pe perioada verii cel puțin, o recomandare foarte bună este spray-ul SEBULESS. În general, vara, tenul secretă mult mai mult sebum, iar acest spray ajută ca tenul să nu secrete atât de mult sebum și să nu lucească. Nu ne simțim foarte bine atunci când, la jumătatea zilei, tenul ne lucește foarte tare. 

Dacă tenul este foarte deshidratat, putem folosi un spray cu hialuronic sau cu colagen pur care să-i dea confortul de care are nevoie.

În rutina de zi, putem adăuga un ser. Diferența dintre ser și cremă este că serul are ingrediente foarte concentrate care intră mult mai activ în piele. În general, eu recomand ca ziua să dăm antioxidanți. Antioxidanții sunt esențiali în lupta cu fotoîmbătrânirea și în lupta cu tot ceea ce înseamnă poluare, și raze ultraviolete. Ar trebuie să fie prezenți negreșit în prima perioadă a zilei pentru a putea să ne protejeze foarte bine. Apoi aplicăm crema bază de machiaj. Din punctul meu de vedere, ce am spus aici este super suficient pentru zi”, a spus Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic. VEZI CONTINUAREA AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel