
Nu există nimic mai bun decât un castron plin cu căpșuni proaspete și dulci. Și, în luna mai, puteți găsi fructele coapte cu ușurință în piețele fermierilor sau în magazine. Totuși, dacă îți dorești să te poți bucura de gustul lor tot anul ar trebui să știi cum să congelezi căpșunile. La urma urmei, singurul lucru mai bun decât o plăcintă proaspătă cu căpșuni vara este să ai posibilitatea să le poți savura pe tot parcursul anului, scrie thepioneerwoman.com.
VEZI ȘI: Cum se spală corect căpșunile
În continuare, vă explicăm cum să congelați căpșunile, astfel încât să vă puteți bucura oricând de deserturile preferate cu căpșuni. Rețineți, totuși, că fructele congelate nu vor avea exact aceeași textură ca și cele proaspete odată ce sunt dezghețate, așa că cea mai bună alegere este să le folosiți în smoothie-uri, sosuri sau alte rețete. În plus, aveți o mulțime de deserturi fără coacere pe care le puteți adapta folosind căpșuni congelate. Puteți folosi, de asemenea, căpșuni congelate în loc de gheață în băuturile preferate, aruncând câteva într-un pahar de limonadă, de exemplu.
Care este cel mai bun mod de a congela căpșunile?
Începeți prin a pregăti fructele. Spălați și uscați bine căpșunile, apoi decorticați-le introducând un cuțit în capătul tulpinii și tăind-o într-un cerc mic pentru a îndepărta cu grijă frunzele.
Apoi, feliați-le! Le puteți tăia în jumătate, în sferturi sau în felii groase. Vor fi dificil de tăiat felii odată ce sunt înghețate, așa că înghețați-le întregi numai dacă intenționați să le folosiți întregi.
În sfârșit, le poți congela. Așezați fructele feliate pe o foaie de copt și asigurați-vă că fructele nu se ating între ele. Puneți foaia de copt în congelator și lăsați-le până când fructele se întăresc complet, aproximativ trei ore. Scoateți căpșunile din pergament și transferați-le în pungi de congelare resigilabile și băgați-le imediat înapoi la congelator. Repetați acest proces pentru alte fructe de pădure pe care intenționați să le înghețați.
Cum să faci cel mai delicios gem de căpşuni
Mulți oameni cred că dulceața este laborioasă și plictisitoare, însă nu este deloc aşa. Cu câteva ingrediente puteți să vă faceți propriul gem de căpşuni.
Ingrediente:
2 kilograme de căpșuni
1 cană de zahăr
2-3 linguri de suc de lămâie
Mod de preparare:
Tăiaţi căpşunile şi puneţi zahăr peste ele. Lăsaţi-le aşa toată noaptea. Puneţi toate căpşunile într-o oală mare şi lăsaţi-le la fiert până când se dizolvă zahărul. După ce s-a dizolvat zahărul, adăugaţi zeama de lămâie. Lăsaţi pe foc 30 de minute. Când compoziţia a devenit consistentă, înseamnă că dulceaţa este gata. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cu cât cresc pensiile. Cine va primi mai mulți bani pe noua formulă de calcul
- Soluția disperată la care recurge Orianda, soția lui Călin Donca, pentru a-și putea crește cei cinci copii / video
- Cât a ajuns să fie prețul cerut pentru o garsonieră în Buzău. Clujul rămâne în urmă în acest ritm
- Topul țărilor unde sunt plecați românii. Ce spun datele recensământului privind mobilitatea populației
- Zodia sfătuită să ia decizii pe plan profesional în această săptămână. Daniela Simulescu: Luați inițiativă și se vor întâmpla lucruri / video
- BANCUL ZILEI: Surpriza unui pescar...
- Răspunsul unui parlamentar USR pentru un român care i-a zis: „Pe vremea lui Ceaușescu era mai bine. Aveam fabrici și uzine. Acum nu mai avem nimic”
- Festivalul de bun must şi pastramă după gust își deschide porțile joi, 5 octombrie, în Capitală
- Magistrații ar putea băga statul în faliment. Chirieac, către Zetea: Convocați referendum!
- Un autobuz a căzut de pe un pod aproape de Veneţia. Un pompier italian spune că "sunt prea mulţi morţi" - Galerie foto