Nu există nimic mai bun decât un castron plin cu căpșuni proaspete și dulci. Și, în luna mai, puteți găsi fructele coapte cu ușurință în piețele fermierilor sau în magazine. Totuși, dacă îți dorești să te poți bucura de gustul lor tot anul ar trebui să știi cum să congelezi căpșunile. La urma urmei, singurul lucru mai bun decât o plăcintă proaspătă cu căpșuni vara este să ai posibilitatea să le poți savura pe tot parcursul anului, scrie thepioneerwoman.com.
VEZI ȘI: Cum se spală corect căpșunile
În continuare, vă explicăm cum să congelați căpșunile, astfel încât să vă puteți bucura oricând de deserturile preferate cu căpșuni. Rețineți, totuși, că fructele congelate nu vor avea exact aceeași textură ca și cele proaspete odată ce sunt dezghețate, așa că cea mai bună alegere este să le folosiți în smoothie-uri, sosuri sau alte rețete. În plus, aveți o mulțime de deserturi fără coacere pe care le puteți adapta folosind căpșuni congelate. Puteți folosi, de asemenea, căpșuni congelate în loc de gheață în băuturile preferate, aruncând câteva într-un pahar de limonadă, de exemplu.
Care este cel mai bun mod de a congela căpșunile?
Începeți prin a pregăti fructele. Spălați și uscați bine căpșunile, apoi decorticați-le introducând un cuțit în capătul tulpinii și tăind-o într-un cerc mic pentru a îndepărta cu grijă frunzele.
Apoi, feliați-le! Le puteți tăia în jumătate, în sferturi sau în felii groase. Vor fi dificil de tăiat felii odată ce sunt înghețate, așa că înghețați-le întregi numai dacă intenționați să le folosiți întregi.
În sfârșit, le poți congela. Așezați fructele feliate pe o foaie de copt și asigurați-vă că fructele nu se ating între ele. Puneți foaia de copt în congelator și lăsați-le până când fructele se întăresc complet, aproximativ trei ore. Scoateți căpșunile din pergament și transferați-le în pungi de congelare resigilabile și băgați-le imediat înapoi la congelator. Repetați acest proces pentru alte fructe de pădure pe care intenționați să le înghețați.
Cum să faci cel mai delicios gem de căpşuni
Mulți oameni cred că dulceața este laborioasă și plictisitoare, însă nu este deloc aşa. Cu câteva ingrediente puteți să vă faceți propriul gem de căpşuni.
Ingrediente:
2 kilograme de căpșuni
1 cană de zahăr
2-3 linguri de suc de lămâie
Mod de preparare:
Tăiaţi căpşunile şi puneţi zahăr peste ele. Lăsaţi-le aşa toată noaptea. Puneţi toate căpşunile într-o oală mare şi lăsaţi-le la fiert până când se dizolvă zahărul. După ce s-a dizolvat zahărul, adăugaţi zeama de lămâie. Lăsaţi pe foc 30 de minute. Când compoziţia a devenit consistentă, înseamnă că dulceaţa este gata. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Modificarea adusă de Guvern pentru cei care locuiesc la bloc. Se schimbă modul de calcul și costurile pentru consumul de energie termică
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!
- BANCUL ZILEI: Bulă, test la școală