Data publicării:

Cum să alegi un avocado perfect. Trucuri pentru a ști dacă este potrivit pentru consum

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @atlascompany
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @atlascompany
Învață să identifici un avocado potrivit pentru consum pentru a te bucura de gustul său, evitându-le pe cele prea verzi sau coapte. Poți să te uiți la culoare, textură, aromă sau aspect.

Alegerea unui avocado ideal poate fi o adevărată provocare. Uneori, găsim avocado care pare perfect la exterior, dar când îl deschidem este prea verde sau mult prea copt.

În supermarketuri, avocadoul este de obicei vândut cu pulpa încă necoptă și fermă la atingere. În general, durează între 2 și 3 zile să se coacă la temperatura camerei, deși există câteva trucuri pentru a accelera procesul, cum ar fi să îl așezi sub lumina directă a soarelui sau să îl pui într-o pungă de hârtie alături de o banană. Gazele de etilenă eliberate de banană accelerează în mod natural coacerea.

Cum știi dacă un avocado este stricat

Culoarea este unul dintre principalele indicii ale maturității avocadoului. Cu cât coaja este mai închisă, cu atât avocadoul este mai copt. Multe supermarketuri pun etichete cu o scară de nuanțe pentru a informa despre gradul de maturitate. Totuși, dacă avocadoul este complet negru, este un semn că este trecut și este mai bine să-l eviți.

Textura cojii ne oferă, de asemenea, indicii despre starea acestuia. Dacă este prea netedă și strălucitoare, probabil este încă verde. În schimb, dacă a devenit rugoasă și cu striații, este un indiciu că a depășit punctul optim de consum.

La deschiderea avocadoului, aspectul pulpei este determinant. O culoare verde deschis, o textură mătăsoasă și o consistență moale sunt semne că este în momentul perfect pentru consum. Dacă are o nuanță gri, este mai bine să-l arunci.

Pe de altă parte, tulpina este un alt mare aliat pentru a verifica maturitatea, deoarece, dacă o apeși ușor și se afundă cu ușurință, lăsând să se vadă o nuanță galbenă când o îndepărtezi, ai găsit un avocado potrivit pentru consum. Dacă culoarea este verzuie, încă nu este copt, iar dacă tinde spre negru, este trecut.

În cele din urmă, aroma unui avocado copt trebuie să fie plăcută și ușor asemănătoare cu nuca. Dacă percepi mirosuri acre sau neplăcute, este un semn că fructul s-a stricat și ar putea avea deteriorare bacteriană.

2. Sursa foto... (fresh-avocado_21027500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rawpixel.com  

Se poate mânca sâmburele de avocado?

Poate te va surprinde, dar sâmburele de avocado este și el comestibil. Odată ce ai decojit stratul exterior întunecat, îl poți răzui fin și adăuga în salate pentru a beneficia de proprietățile sale antioxidante. Totuși, ține cont că are un gust ușor amar.

Avocado are un conținut nutritiv ridicat și contribuie la prevenirea unor boli precum cataracta și artrita reumatoidă. Conține aproximativ 15 nutrienți, inclusiv calorii, carbohidrați, proteine, fibre alimentare, vitaminele A, C și E, folați, potasiu, magneziu, fier, calciu și sodiu. Printre beneficiile sale se numără reducerea nivelului de colesterol în sânge și creșterea colesterolului bun, reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducerea inflamațiilor articulare, îmbunătățirea digestiei și hrănirea pielii, unghiilor și părului.

Proprietăți ale avocadoului pentru fiecare 100 g:

Calorii: 160 kcal

Grăsimi totale: 15 g

Sodiu: 7 mg

Potasiu: 485 mg

Carbohidrați: 9 g, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel