Cum să alegem corect mierea de albine. Mare ATENȚIE! Puteți fi păcăliți
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Este deja cunoscut faptul că mierea este un îndulcitor sănătos și ne ajută mult atunci când avem o răceală sau dureri în gât. Tocmai din acest motiv trebuie să știm să o alegem corect.

Mierea este considerată un super-aliment, deoarece conține aminoacizi, minerale şi vitamine care întăresc imunitatea şi ne ajută să înfruntăm oboseala şi bolile. Dar, atenție! Are toate aceste efecte doar dacă este miere naturală. Pe piață de multe ori întâlnim mierea artificială. Trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm miere de albine dacă ne dorim cu adevărat să fie sănătoasă. Primul indiciu care ne poate ajuta să deosebim mierea naturală de cea artificială este culoarea. Mierea artificială este mai deschisă la culoare și pare mult mai fluidă, transparentă. Și mirosul diferă. Mierea naturală are un miros mai puternic, aromat. Totuși, și atunci când știm sigur că vom cumpăra miere naturală trebuie să fim atenți. Există mai multe tipuri și se referă mai ales la perioada anului în care este făcută.

Mierea de mai, sau mierea de salcâm, este considerată printre cele mai bune. Are o culoare de galben pal și un miros care chiar ne aduce aminte de florile de salcâm. Este foarte bună pentru imunitate.

Mierea polifloră  provine de la flori diferite și are efecte antiseptice şi laxative. 

Mierea de tei  are o culoare portocalie spre roşcat și un gust mai puternic față de primele două. Este indicată în combaterea insomniilor, a stărilor de anxietate, scrie Unica.md.

Mierea de floarea soarelui are gust plăcut şi o culoare gălbuie. Are tendința să se cristalizeze repede datorită conținutului de glucoză. 

Mierea de rapiţă este mai rar întâlnită și solicitată, deoarece se cristalizează cel mai rapid și are un parfum uşor neplăcut. Cu toate acestea este extrem de utilă în protejarea ficatului și a pancreasului, şi stimulează activitatea rinichilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel