Cum să ai prosoape pufoase după spălare. Trucuri geniale!
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Fotografie creată de ROMAN ODINTSOV, de la Pexels
Fotografie creată de ROMAN ODINTSOV, de la Pexels
Iată ce trebuie să faci dacă vrei să ai prosoape pufoase după spălare.

Deși ne dorim ca prosoapele să rămână la fel de moi și de pufoase ca în ziua în care le-am achiziționat, acest lucru nu prea se întâmplă. Cel puțin nu fără trucurile pe care ți le vom prezenta în rândurile următoare.

Țesătura se deteriorează în timp și balsamul, deși le poate menține pufoase mai multă vreme, le afectează capacitatea de a absorbi apa. Poți salva prosoapele vechi, care nu mai sunt așa pufoase, cu câteva trucuri și... mai multe spălări.

1. Înmoaie prosoapele, înainte de a le spăla, într-un amestec de trei linguri de sare și cinci litri de apă. După 30 de minute, spală-le direct cu balsam de rufe. 

2. Poți înmuia prosoapele într-un amestec din trei părți apă rece și o parte oțet alb. Prosoapele se lasă la înmuiat peste noapte și trebuie spălate la cel mult 60 de grade. Ulterior, clătește-le foarte bine și lasă-le să se usuce în aer liber, scrie cumsa.ro.

Atenție la aceste detalii: 

- Nu încărca la capacitate maximă cuva mașinii când speli prosoapele. 

- Folosește jumătate din cantitatea de balsam pe care o pui de obicei în mașina de spălat.

- Îndepărtează petele de pe prosoape înainte să le pui în mașina de spălat.

VEZI ȘI: Cum scapi de mirosul neplăcut al prosoapelor cu bicarbonat de sodiu

Înainte de a scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor, ar fi bine să vezi care este cauza. Poate există mucegai în mașina de spălat, poate că folosești prea mult detergent când le speli sau poate că lași prosoapele prea mult timp în mașină după ce programul de spălare s-a terminat. 

În primul caz, mirosul se poate impregna pe prosoape. Când folosești prea mult detergent, pentru că prosoapele se clătesc mai greu, vor rămâne urme de detergent, dar și de murdărie - ceea ce duce la dezvoltarea unor bacterii. 

Când lași prosoapele prea mult în mașina de spălat după ce programul s-a terminat, nu doar că riști să prindă un miros neplăcut, dar crește și riscul de apariție a mucegaiului. De asemenea, nici dacă pui prea multe rufe în mașina de spălat nu e bine! Detergentul nu curăță cum trebuie și apa nu circulă corect. Mai bine spală prosoapele separat. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel