Cum să ai internet mai rapid pe perioada izolării la domiciliu. TRUCURILE de care nu ştiai
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Aproape un sfert din populaţia lumii este în izolare la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, reţelele de internet sunt suprasolicitate, iar cele mai multe servicii de streaming au anunţat că reduc calitatea video pentru a mai scădea din consumul de date. 

Dar există şi câteva trucuri care te pot ajuta să ai internet mai stabil şi poate chiar mai rapid în propria casă. Spre exemplu, evitarea folosirii cuptorului cu microunde poate creşte calitatea semnalului wireless în casă, potrivit companiei OfCom, din Marea Britanie. 

"Nu folosiţi cuptoarele cu microunde atunci când faceţi apeluri video, când vă uitaţi la clipuri HD sau faceţi ceva important online", transmite OfCom, conform BBC. 

Trucuri utile pentru creşterea vitezei la internet 

1. Poziţionaţi router-ul cât mai departe de alte dispozitive care ar putea interfera cu semnalul. 

2. În timpul apelurilor făcute online, pe Skype sau Whatsapp, ar fi bine să închideţi transmisia video şi să folosiţi doar transmisia audio. Astfel, calitatea apelului va fi mai bună. 

3. Evitaţi folosirea în preajma routerelor a dispozitivelor care pot interfera cu semnalul, precum lămpi cu halogen, întrerupătoare smart, combine audio, televizoare sau monitoare. 

4. Utilizaţi cât mai puţine dispozitive simultan. Dacă aveţi conectate în acelaşi timp la reţeaua wi-fi 4 laptopuri, 4 telefoane şi un PlayStation, semnalul va avea de suferit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel