Cum să adormi rapid în 2 minute: o metodă militară va alunga insomnia
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să adormi rapid în 2 minute, o metodă militară va alunga insomnia. Sursa foto: freepik.com
Cum să adormi rapid în 2 minute, o metodă militară va alunga insomnia. Sursa foto: freepik.com
Somnul este o parte integrantă a vieții noastre, care ne afectează în mod direct bunăstarea, sănătatea și starea de spirit.

Multe persoane suferă de insomnii și reușesc să adoarmă greu. Dar modalitatea eficientă pe care o folosește armata americană te va ajuta să uiți de această problemă. 

Privarea de somn poate cauza o serie de probleme în timp, dintre care cele mai frecvente sunt: tulburări hormonale, obezitate, reacții lente, stare de agitație, probleme de memorie, depresie, dureri de cap.

Prin urmare, nu merită să neglijăm somnul, care este atât de important pentru viața noastră. La urma urmei, este mai bine să previi problemele de sănătate și pentru aceasta trebuie să dormi suficient, ca să faci față consecințelor și atitudinii iresponsabile față de starea ta de bine.

Cinci obiceiuri alimentare, benefice pentru bunăstarea organismului

Cantitatea de somn de care are nevoie organismul pentru a se odihni și a întineri diferă în funcție de vârsta persoanei. Bebelușii dorm două treimi din zi, adică 16 ore. Un adolescent ar trebui să doarmă 9 ore. Pentru adulți sunt suficiente 7-8 ore de somn.

Cu toate acestea, poți determina exact de cât somn ai nevoie pentru a te simți grozav dimineața. Încearcă să te trezești fără alarma de la ceas și fii atent la timpul de care a avut nevoie organismul ca să doarmă normal și să se trezească singur.

 

Cum să adormi rapid?

Există adesea nopți în care nu poți adormi repede. Insomnia este una dintre cele mai frecvente tulburări de somn. Dacă această problemă te deranjează sistematic, atunci este mai bine să ceri sfatul medicului de familie. El va înțelege cauzele problemei și, dacă este necesar, va prescrie un tratament sau vă va trimite la un medic specialist.

Consumă, zilnic, avocado: este o sursă bogată de grăsimi sănătoase

Dacă ai doar ocazional un fel de probleme de somn sau cauți un răspuns la întrebarea cum să accelerezi procesul de adormire, atunci poți utiliza una dintre tehnicile eficiente descrise mai jos.

 

Cum să adormi în 2 minute cu metoda militară?

 

Această metodă constă în faptul că trebuie să relaxezi  alternativ toate părțile corpului. După aceea, 120 de secunde sunt suficiente pentru a adormi. 

Trebuie să urmezi următorii pași: 

Pasul 1. Întinde-te pe spate în pat și relaxează-ți mușchii feței, inclusiv limba, maxilarul și mușchii din jurul ochilor.

Pasul 2. Coboară umerii cât mai jos posibil, deoarece acest lucru îți va relaxa gâtul. Apoi, relaxează mai întâi cu o mână, apoi pe cealaltă.

Pasul 3. Expiră și relaxează-ți pieptul.

Pasul 4. Relaxează picioarele de la șolduri până la degete.

Pasul 5. Când mușchii întregului corp sunt relaxați, este timpul să-ți limpezești mintea. Trebuie să alungi toate gândurile inutile și să blochezi toți factorii care îți distrag atenția de la somn.

Ceaiul de mușețel, mere și scorțișoară reduce aciditatea și arsurile la stomac. Iată cum se prepară

Încearcă să-ți imaginezi, de exemplu, că ești întins pe o barcă cu cerul senin deasupra ta sau că stai întins într-un hamac confortabil într-o cameră întunecată.  

Și nu fi supărat dacă nu poți adormi prima dată când folosind această tehnică. Toate metodele necesită practică. Cu trecerea timpului, îți va fi din ce în ce mai ușor să adormi folosind această metodă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel