Data publicării:

Cum s-a terminat armistițiul și cum au fost reluate luptele dintre Israel și Hamas

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Iată un scurt rezumat cu ce s-a întâmplat în ultima săptămână în războiul dintre Israel și Hamas.

Între 24 noiembrie și 1 decembrie a avut loc o săptămână de încetare a focului, în timpul căreia Hamas a eliberat 110 ostatici, iar Israelul a eliberat 240 de prizonieri palestinieni.

După ce negocierile au eșuat în vederea prelungirii acordului, armistițiul s-a oprit vineri, iar luptele au fost reluate la primele ore ale dimineții.

Cu o oră înainte ca armistițiul să se încheie, Israelul a anunțat că sirenele au sunat pentru comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, apoi a declarat că a interceptat o rachetă trasă din enclavă. O oră mai târziu, armata israeliană a declarat că luptele au reînceput.

Israelul și-a retras negociatorii din Qatar

Sâmbătă, se pare că forțele israeliene și-au mutat atenția spre sudul Fâșiei Gaza, unde inițial au cerut palestinienilor din nord să se mute.

Discuțiile pentru reluarea armistițiului au eșuat, ceea ce a determinat Israelul să-și retragă negociatorii din Qatar.

Aproximativ 200 de palestinieni au fost uciși de la reluarea luptelor, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, administrat de Hamas. De asemenea, ministerul afirmă că atacurile israeliene au ucis peste 15.000 de persoane, inclusiv aproximativ 6.000 de copii.

Bombardamentele israeliene asupra Gaza au început în urma atacurilor Hamas din 7 octombrie, când au ucis aproximativ 1200 de persoane și au luat peste 240 de ostatici, arată BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel