Cum s-a sinucis jurnalistul Octavian Butuza
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, vineri, presei ce a dus la decesul jurnalistului Octavian Butuza, produs în urmă cu aproape 48 de ore. 

"În urma autopsiei, diagnosticul de deces a fost următorul: intoxicaţie cu substanţă necunoscută. S-au prelevat probe, s-au trimis la Cluj-Napoca la laboratorul de toxicologie, rezultatele vor veni peste puţin timp. În ultima parte a anului trecut, în ultimul trimestru, (Octavian Butuza-n.r.) a avut trei prezentări la UPU, acuzând stări de slăbiciune, ameţeală, iar ultima dată a vizitat spitalul în luna martie, pentru o consultaţie la cabinetul de reumatologie", a declarat Sorina Pintea.

Viceprimarul municipiului Baia Mare, Noemi Vida, a precizat că fostul jurnalist s-a prezentat în audienţă pentru a solicita o locuinţă socială şi a prezentat un dosar cu elemente legate de starea sa materială şi realizările profesionale ca publicist.

"Ştiu, era într-o situaţie destul dificilă (...), ne-am văzut în urmă cu două săptămâni, când mi-a adus un dosar în care erau cuprinse note despre situaţia sa materială şi o descriere generală a activităţii sale profesionale (...) era foarte necăjit. Pentru locuinţe sociale, avem înscrise pe liste peste 1.000 de persoane", a spus Noemi Vida.

Apropiaţii care nu au reuşit să-l contacteze au alertat poliţia care, ulterior, l-a descoperit decedat în maşina personală, parcată în apropierea unei biserici. Înaintea comiterii gestului, gazetarul a trimis o scrisoare prin mail mai multor redacţii locale în care explica situaţia disperată în care se află şi a lăsat un mesaj pe telefonul mobil, anunţând gestul său. Octavian Butuza (59 de ani) a debutat în presa scrisă, iar în anul 1993 a fost printre redactorii care au întemeiat primul ziar independent din Maramureş, 'Clipa'. O lungă perioadă de timp a activat în televiziunile locale ca şi realizator, dar şi ca prezentator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel