Cum reduci consumul de carburant pe autostradă. Trucuri eficiente
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 10 mai, 10:56
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să faci economie și să reduci consumul de carburant când circuli cu mașina pe autostradă, ar trebui să ții cont de câtev aspecte.

În ţara noastră, limita de viteza este de 130 km/h pentru vehiculele din categoria A şi B; 110 km/h pentru maşinile din categoria C şi D, respectiv pentru vehiculele din subcategoria D1, scrie cumsa.ro.

Pentru vehiculele din categoriile A1, B1 şi C1, limita de viteză pe autostradă este de 90 km/h. Pentru şoferii începători, limita de viteză pe autostradă este de 110 km/h, pentru vehiculele din categoria A şi B. 

Depăşirea vitezei maxime cu 10 - 20 km/h îţi va aduce 2 sau 3 puncte de amendă şi 2 puncte de penalizare. Dacă limita maximă de viteza este depăşită cu peste 50 km/h, vei primi între 9 şi 20 de puncte de amendă. Permisul îţi va fi suspendat pentru 90 de zile.

Vezi și: Baterie auto descărcată. Cum repornești mașina: Trei metode

G Ad:

Trucuri pentru reducerea consumului de carburant pe autostradă

În cazul în care este folosit pilotul automat, maşina va circula la o viteză constantă, ceea ce va reduce consumul de carburant.

Utilizarea aerului condiţionat face că nivelul consumului de carburant să crească. Totuşi, dacă îl foloseşti constant, aerul condiţionat va răci maşina foarte bine, ceea ce înseamnă că nu va mai fi nevoie să utilizezi sistemul la fel cum o faci atunci când conduci în oraş.

Ține geamurile maşinii închise! Vei reuşi să ţii aerul rece în interiorul habitaclului și vei menţine aerodinamica maşinii, acest lucru contribuind de asemenea la minimalizarea consumului de carburant.

Vezi și: Ce faci când maşina ta este lovită din spate. Titi Aur: "E obligatoriu!". Sfaturile care îţi pot salva viaţa

Presiunea în anvelope. Înainte de un drum lung pe autostradă, verifică presiunea din anvelope. Este recomandat să umfli anvelopele cu azot, variaţia presiunii în funcţie de temperatură urmând să fie mult mai mică.

Greutatea maşinii. Este recomandat să nu încarci niciodată maşina la maximum, acest lucru urmând să crească nivelul consumului de carburant. 

Schimbă filtrele de aer murdare. Acestea măresc consumul de combustibil atunci când sunt murdare. 

Vezi și: Cinci motive pentru care îţi "moare" motorul în trafic. Cel mai important sfat când se întâmplă

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro