Urmărește emisiunea live
Cum răspunde Cernea acuzelor că l-a ajutat pe Neamțu să intre în Parlament
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Deputatul Remus Cernea a remis un comunicat de presă cu referire la incidentul de marți, din Parlament, în care au fost implicați Mihail Neamțu și Victor Ponta. Remus Cernea a fost acuzat imediat după acest incident de faptul că el l-a invitat și i-a permis accesul președintelui Noua Republică în interiorul Palatului Parlamentului.

Iată întregul comunicat remis de Remus Cernea:

"Astăzi, în Parlament a avut loc un incident. Două persoane neautorizate au intrat în plen şi au perturbat lucrările acestuia. Deşi am fost acuzat ca aş fi avut vreo implicare, nu am nicio legatură cu acest incident şi nu am ştiut nimic despre ceea ce pregăteau respectivele persoane. Eu doar am facilitat accesul pentru cinci persoane care mi-au spus că doresc să asiste de la balcoane la lucrările din plen. Este un drept al fiecărui cetăţean de a asista la şedinţele Parlamentului, drept care trebuie respectat, iar eu am intenţionat doar să facilitez exercitarea acestui drept.

În același timp, Parlamentul României este instituția fundamentală a democrației, iar prestanța acestuia trebuie apărată și respectată. Nu sunt de acord cu gestul celor două persoane. Orice motivaţii ar fi avut, orice cauză ar fi susţinut, există valori democratice şi principii mai mari care trebuie să prevaleze. Consider că responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis. Buna mea credinţă a fost folosită într-un mod incorect, care afectează principii şi valori pe care le apăr. Parlamentul trebuie ferit de astfel de situaţii, altfel se deschide calea pentru afectarea gravă a lucrărilor acestei instituţii. Aceste precizări pe care simt nevoia să le fac privesc, aşadar, o problemă pur principială".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel