Iată, în rândurile următoare, cum pui sfeclă roșie la murat în oțet cu un efort mic, pentru cele mai bune murături, gata de savurat pe timpul iernii.
Ingrediente
1 kg sfeclă
1 L oțet de vin
1 L apă
1 lingură sare
1 lingură zahăr
2-3 bucăți hrean
1 lingură boabe de piper
Mod de preparare
Pentru început, curăță sfecla, pune puțină sare și apoi pune peste folie de aluminiu, apoi la cuptor pentru aproximativ 30 minute, la 200 de grade. După, se lasă să se răcească complet.
Taie sfecla cubulețe și pune-o în borcane sterilizate. În borcane, printre bucățelele de sfeclă, pune și batonase de hrean, tăiate pe lungime.
Între timp, pune la fiert 1 L de apă cu 1 L de oțet, cu piperul, sarea și zahărul. Toarnă zeama clocotită peste sfeclă în borcanele așezate pe o tavă metalică și pune capacul imediat după.
Întoarce borcanele pe capac și lasă-le să se răcească până a două zi, înainte de a le muta în cămară, pentru iarnă, notează retetepractice.ro.
Dr. Mihaela Bilic îți spune ce nu știai despre șnițel
Dr. Mihaela Bilic a făcut cea mai importantă precizare despre celebrele șnițele.
„Ce facem cu șnițelul când suntem la dietă? Îl mâncăm fără “cămășuță”.
Tuturor ne plac șnițelul și pane-urile… cu cât mai crocante, cu atât mai bine! Dar puțini știu că uleiul de prăjit nu poate intra în carne/pește.
Cine absoarbe uleiul ca un burete? Carbohidrații, adică cartofii, făina și/sau pesmetul folosiți la învelișul delicios de la șnițel/produse pane. Avantajul este că, îndepărtând crusta crocantă, orice șnițel devine o banală bucată de carne, bogată în proteine și săracă în grăsimi/carbohidrați. Prin prăjire carnea și peștele mai degrabă pierd din grăsimea pe care o conțin, iar uleiul nu se poate infiltra printre fibrele de proteine. Este suficient să adăugăm făină, pesmet sau mălai în compoziție și conținutul caloric crește spectaculos”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
„Vreți ca șnițelul sau pane-urile să nu vă afecteze silueta? Atunci “dezbrăcați-le” de cămășuța rumenă și delicioasă!”, a conchis Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Delia Budeanu, povestea neștiută. Cea mai cunoscută crainică din istoria Televiziunii Române de dinainte de '90 se temea să nu fie împușcată de Ceaușescu
- Zodia care trebuie să facă schimbări în perioada următoare. Daniela Simulescu: Vă recomand să stați departe / video
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Banca Mondială și FMI recomandă noi taxe și impozite pe salariile românilor, dar și pe locuințe și mașini. Alternativa lui Adrian Negrescu
- Horoscop 22 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care se simte manipulată. Vei fi radical
- Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video
- Armata SUA testează o armă experimentală cu microunde de înaltă putere. Ce este Proiectul Meteor
- O țară din Europa are școală gratis pentru adulți, inclusiv pentru români. Învață două limbi străine și obțin și competențe profesionale
- BANCUL ZILEI: Bulișor, răspuns magistral pentru tată
- Apa îmbuteliată în pet-uri, pericol pentru sănătate. Dr. Mircea Duțu: ”Particule extrafine au ajuns în sânge, inimă și creier”. Care este cea mai sigură apă
- Femeia, arătată cu degetul în cuplurile infertile. Cifrele care scot la iveală adevărul: Doar o treime dintre cazuri
- Semnal de alarmă către părinți. Ce gest periculos au ajuns să facă tinerii la trecerea de pietoni
- Ce profesii onorabile ocupă mulți români în Norvegia. „Aici este o lipsă enormă. Toți norvegienii îi laudă”