Cum pui sfeclă roșie la murat în oțet cu un efort mic - rețetă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pixabay
Foto Pixabay
Îți place gustul sfeclei murate alături de preparatele de post din iarnă sau chiar lângă o friptură suculentă?  

Iată, în rândurile următoare, cum pui sfeclă roșie la murat în oțet cu un efort mic, pentru cele mai bune murături, gata de savurat pe timpul iernii.

Ingrediente

1 kg sfeclă

1 L oțet de vin

1 L apă

1 lingură sare

1 lingură zahăr

2-3 bucăți hrean

1 lingură boabe de piper

Mod de preparare

Pentru început, curăță sfecla, pune puțină sare și apoi pune peste folie de aluminiu, apoi la cuptor pentru aproximativ 30 minute, la 200 de grade. După, se lasă să se răcească complet.

Taie sfecla cubulețe și pune-o în borcane sterilizate. În borcane, printre bucățelele de sfeclă, pune și batonase de hrean, tăiate pe lungime.

Între timp, pune la fiert 1 L de apă cu 1 L de oțet, cu piperul, sarea și zahărul. Toarnă zeama clocotită peste sfeclă în borcanele așezate pe o tavă metalică și pune capacul imediat după.

Întoarce borcanele pe capac și lasă-le să se răcească până a două zi, înainte de a le muta în cămară, pentru iarnă, notează retetepractice.ro.

Dr. Mihaela Bilic îți spune ce nu știai despre șnițel

Dr. Mihaela Bilic a făcut cea mai importantă precizare despre celebrele șnițele.

„Ce facem cu șnițelul când suntem la dietă? Îl mâncăm fără “cămășuță”.

Tuturor ne plac șnițelul și pane-urile… cu cât mai crocante, cu atât mai bine! Dar puțini știu că uleiul de prăjit nu poate intra în carne/pește.

Cine absoarbe uleiul ca un burete? Carbohidrații, adică cartofii, făina și/sau pesmetul folosiți la învelișul delicios de la șnițel/produse pane. Avantajul este că, îndepărtând crusta crocantă, orice șnițel devine o banală bucată de carne, bogată în proteine și săracă în grăsimi/carbohidrați. Prin prăjire carnea și peștele mai degrabă pierd din grăsimea pe care o conțin, iar uleiul nu se poate infiltra printre fibrele de proteine. Este suficient să adăugăm făină, pesmet sau mălai în compoziție și conținutul caloric crește spectaculos”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

„Vreți ca șnițelul sau pane-urile să nu vă afecteze silueta? Atunci “dezbrăcați-le” de cămășuța rumenă și delicioasă!”, a conchis Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel