Cum prepari mici la tine acasă, încât să fii tot timpul sigur că ceea ce pui pe grătar e proaspăt și bun
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook
Iată cum prepari o pastă de mici la tine acasă, încât să fii tot timpul sigur că ceea ce pui pe grătar e proaspăt și va fi savurat pe deplin.

Ingrediente

500 g carne de porc/oaie tocată

1 kg carne de vită tocată

1/2 lingură bicarbonat de sodiu

300 ml apă + un cub concentrat supă de vită/supă concentrată de vită

boia de ardei dulce

2-3 căței usturoi

1/2 linguriță pudră de usturoi

2 lingurițe

sare

piper

cimbru

Mod de preparare

Curăță bine carnea pe care o vei toca în mașină. Carnea de vită alege-o mai macră, iar pe cea de porc mai grasă. Ca raport total, ar trebui să ai cca 1/3 grăsime la 2/3 carne macră. Tot prin mașina de tocat dă și cățeii de usturoi, apoi adaugă și restul ingredientelor: bicarbonatul de sodiu, boia, pudra de usturoi, sare, piper și cimbru.

Frământă ingredientele pentru 25-30 minute la robot sau pentru 40-45 minute de mână, până când carnea se transformă într-o pastă omogenă și foarte maleabilă. Pe măsură ce frămânți, adaugă apa în care ai dizolvat un cub de concentrat de vită sau supă concentrată făcută în casă (a doua variantă este de preferat).

După ce obții o pastă omogenă, acoperă recipientul cu capac sau folie și dă-l la frigider pentru minim patru ore, notează retetepractice.ro. Formează apoi micii, inmuind mâinile în apă periodic, și frige-i pe grătar pentru cca 5-6 minute, la jar potrivit.

Vinete grecești, rețeta bucătarului Vlăduț. Foarte gustoasă și ușor de preparat

Bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani” a propus o rețetă de vinete grecești cu măsline verzi, pastă de măsline verzi, ardei copți, migdale, iaurt grecesc și branză feta.

Rețetă Vinete grecești - Ingrediente

vinete

măsline verzi

pastă de măsline verzi

ardei copți

migdale

iaurt grecesc

brânză feta

ulei de măsline

2-3 căței de usturoi

Vinetele se coc pe grătar, ca pentru salata clasică de vinete, dar se curăță cu grijă, pâstând coaja pentru a asambla salata de vinete în ea.

Se amestecă vinetele scurse și tocate mărunt cu iaurtul, de asemenea scurs, astfel se vor deschide la culoare. Se adaugă pastă de măsline, ardei copți, tocați mărunt, bucăți mici de brânză feta și migdale tocate grosier. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel