Cum prepari mici la tine acasă, încât să fii tot timpul sigur că ceea ce pui pe grătar e proaspăt și bun
Iată cum prepari o pastă de mici la tine acasă, încât să fii tot timpul sigur că ceea ce pui pe grătar e proaspăt și va fi savurat pe deplin.
Ingrediente
500 g carne de porc/oaie tocată
1 kg carne de vită tocată
1/2 lingură bicarbonat de sodiu
300 ml apă + un cub concentrat supă de vită/supă concentrată de vită
boia de ardei dulce
2-3 căței usturoi
1/2 linguriță pudră de usturoi
2 lingurițe
sare
piper
cimbru
Mod de preparare
Curăță bine carnea pe care o vei toca în mașină. Carnea de vită alege-o mai macră, iar pe cea de porc mai grasă. Ca raport total, ar trebui să ai cca 1/3 grăsime la 2/3 carne macră. Tot prin mașina de tocat dă și cățeii de usturoi, apoi adaugă și restul ingredientelor: bicarbonatul de sodiu, boia, pudra de usturoi, sare, piper și cimbru.
Frământă ingredientele pentru 25-30 minute la robot sau pentru 40-45 minute de mână, până când carnea se transformă într-o pastă omogenă și foarte maleabilă. Pe măsură ce frămânți, adaugă apa în care ai dizolvat un cub de concentrat de vită sau supă concentrată făcută în casă (a doua variantă este de preferat).
După ce obții o pastă omogenă, acoperă recipientul cu capac sau folie și dă-l la frigider pentru minim patru ore, notează retetepractice.ro. Formează apoi micii, inmuind mâinile în apă periodic, și frige-i pe grătar pentru cca 5-6 minute, la jar potrivit.
Vinete grecești, rețeta bucătarului Vlăduț. Foarte gustoasă și ușor de preparat
Bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani” a propus o rețetă de vinete grecești cu măsline verzi, pastă de măsline verzi, ardei copți, migdale, iaurt grecesc și branză feta.
Rețetă Vinete grecești - Ingrediente
vinete
măsline verzi
pastă de măsline verzi
ardei copți
migdale
iaurt grecesc
brânză feta
ulei de măsline
2-3 căței de usturoi
Vinetele se coc pe grătar, ca pentru salata clasică de vinete, dar se curăță cu grijă, pâstând coaja pentru a asambla salata de vinete în ea.
Se amestecă vinetele scurse și tocate mărunt cu iaurtul, de asemenea scurs, astfel se vor deschide la culoare. Se adaugă pastă de măsline, ardei copți, tocați mărunt, bucăți mici de brânză feta și migdale tocate grosier. Continuarea, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News