Cum prepari „lacrimă de elefant”, desertul copilăriei
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Dacă vrei să îi faci o surpriză celui mic și să îi prepari ceva dulce și gustos în casă, trebuie să știi că aceasta este rețeta cu care, pur şi simplu, n-ai cum să dai greș. Prăjitura „lacrimă de elefant” este un preparat extrem de delicios care te face să te lingi pe degete!

Este ușor de făcut şi, pe deasupra, are şi un nume haios. Dacă vrei să-ţi surprinzi familia la desert, nu-ți rămâne decât să îți pui șorțul de bucătărie și să începi.

Prăjitura „lacrimă de elefant” are în compoziția sa blat, cremă, glazură de ciocolată și banană.

Iată ingredientele:

Pentru pișcot

Blatul este făcut din pișcoturi, iar pentru a da o savoare în plus preparatului este bine să le faci în casă. Iar pentru asta ai nevoie de:

3 ouă

1 vârf de cuțit de sare

120 g zahăr pudră

100 g de făină

3 linguri apă

2 linguri de cacao 

7 g praf de copt.

Pentru cremă

20 g de budincă (vanilie)

150 ml de lapte

100 g unt

100g zahăr pudră

1 lingura cacao

Pentru glazură

100 g de ciocolată neagră

50 g untMode de preparare

Pișcotul: Mai întâi, seprăm gălbenușurile de albuș, apoi albușurile, la care se adaugă un vârf de cuțit de sare, se bat până se formează spumă. Gălbenușurile se amestecă foarte bine cu zahărul, cu ajutorul mixerului, până se va obține o spumă. La amestecul de gălbenuș se adaugă făina amestecată cu praful de copt, cacaoa, și apa și se amestecă bine. La final se adaugă spuma din albuș și se amestecă în continuare. Aluatul se pune într-o tavă de 20 x 30 cm cu hârtie de copt. Se întinde uniform, după care tava se pune la cuptor la 180 de grade celsius. Cuptorul trebuie încălzit înainte. Întreaga compoziție se lasă la copt timp de 20 de minute. După ce s-a copt pandișpanul se scoate pe o hârtie de copt și se așază pe un prosop umed și apoi se rulează. Se va lăsa așa până când se va răci.

Crema: Se fierbe laptele împreună cu praful de budincă până când se îngorașă. Într-un bol se adaugă untul, zahărul pudră și budinca de vanilie și se amestecă foarte bine cu ajutorul mixerului. Crema se separă în două, iar pe una dintre părți se adaugă cacaua și se amestecă bine. Se desface pandișpanul și se unge cu cremă albă, apoi peste cremă se va pune cacaua. Se pune banana pe partea îngustă a pandișpanului și apoi se rulează.

Glazura de ciocolată: Într-un recipient se pun untul și ciocolata și se topesc deasupra unei oale cu aburi. După ce s-a topit și s-a îngroșat, se unge rulada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel