Cum poți să-ți faci un deodorant de corp pe bază de bicarbonat de sodiu
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Dacă îți dorești un deodorant de corp foarte eficient, care să te protejezeze de petele de transpirație, poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a prepara acasă deodorantul perfect.

Nu mai este un secret faptul că bicarbonatul de sodiu nu trebuie să lipsească din casa oricărui om, asta pentru că poate fi folosit într-o varietate de treburi, ba chiar în industria frumuseții, conform Spynews.

Cum poți face deodorant natural, cu bicarbonat de sodiu

Te-ai săturat de deodorantele din supermarket-uri care după doar câteva ore își pierde din eficacitate, ei bine, acum este momentul să încerci unul natural, făcut chiar de către tine, în propria bucătărie.

Este o rețetă simplă, astfel că tot ceea ce aveți de făcut este să presărați bicarbonat de sodiu pe o cârpă umedă, iar apoi să-l aplicați pe brațe. Pe tot parcursul zilei nu o să transpirați, pielea fiind ca și cum abia ați ieșit din baie.

De asemenea, o altă variantă de deodorant natural, însă și cu un miros plăcut este să aplicați ulei de nucă de cocos înainte de a folosi bicarbonat de sodiu.

Ce alte beneficii are bicarbonatul de sodiu

Așa cum vă imaginați, acestea nu sunt singurele beneficii ale bicarbonatului de sodiu în industria frumuseții, asta fiindcă are alte numeroase întrebuințări. Prin urmare, este bun pentru albirea dinților acasă, însă, atenție, nu trebuie folosit decât o dată pe zi.

Mai mult decât atât, este folosit și pentru a elimina petele de pe față, apărute în urma acneei, însă de asemena, nu trebuie exagerat cu folosirea.

VEZI ȘI: Efectul miraculos al bicarbonatului de sodiu amestecat cu ulei de cocos

Bicarbonatul de sodiu este folosit în industria frumuseții, având numeroase beneficii și întrebuințări. Amestecul de bicarbonatul de sodiu cu uleiul de cocos dă rezultate cu adevărat spectaculoase.

Nu mai este un secret că bicarbonatul de sodiu este folosit în industria frumuseții, având numeroase beneficii și întrebuințări, fie pentru albirea dinților sau un păr mătăsos. Ce se întâmplă dacă-l combini cu ulei de cocos, conform Spynews.

Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu ulei de cocos și aplici pe față

Atât bicarbonatul de sodiu cât și uleiul de cocos sunt două produse folosite des pentru îngrijirea tenului cu probleme, iar acum a venit momentul să vezi ce se întâmplă dacă le combini. Te-ai săturat de petele de pe piele și față? Noi avem soluția pe care o poți prepara chiar la tine casă.

Ai nevoie doar de câteva picături de ulei de cocos și puțin bicarbonat de sodiu. Cele două îngrediente se amestecă până devin omogene, iar apoi se curăță și se demachiază pielea. Cu tenul curat, fără reziduri de make-up, poți lua amestecul și îl poți aplica, însă doar în zonele problematice.

Ce se întâmplă după zece minute

Ei bine, după zece minute, fața trebuie clătită cu apă caldă, însă, atenție, nu trebuie să vă frecați în zonele respective. Pe lângă faptul că petele vor dispărea după mai multe folsiri, prin acest mod este eliminat și părul facial la femei, astfel că tenul rămâne curat și catifelat.

De asemenea, pe lângă aceste beneficii pe care le are în combinație cu ulei de cocos, bicarbonatul de sodiu este folosit de ani buni și pentru albirea dinților direct de acasă, însă și pentru alte trucuri de înfrumusețare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel